Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Με νομοσχέδιο αλλάζει το μοντέλο εξέτασης υποψηφίων οδηγών

by Tarutoa on Unsplash

Το σύστημα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλάζει με σχέδιο νόμου η ΝΔ. Η κυβέρνηση θα επαναφέρει το παλιό σύστημα εξέτασης και ταυτόχρονα θα συστήσει επιτροπή που θα καταρτίσει ένα λειτουργικό μοντέλο για την εξέταση των υποψηφίων οδηγών.

της Βίκυς Γερασίμου

Θυμίζουμε ότι το σύστημα που είχε καθιερωθεί είχε εμφανίσει στην πράξη δυσκολίες στην εφαρμογή τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και ασφάλισης, καθώς ο νόμος προέβλεπε την εξέταση των υποψηφίων χωρίς την παρουσία εξεταστή και εκπαιδευτή στο όχημα.

Ζητήματα που είχαν προκύψει ήταν μεταξύ άλλων τόσο η ειδική ασφαλιστική κάλυψη που προβλεπόταν για υποψήφιους οδηγούς όσο και η έλλειψη φυλασσόμενων χώρων για την διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων.

Όπως έχει αναφέρει σε μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με το σ/ν που επίκειται “Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Μεταφορών” “θα απεγκλωβιστούν πάνω από 150.000 υποψήφιοι οδηγοί και εκπαιδευτές οι οποίοι μέχρι σήμερα είναι όμηροι της ισχύουσας διαδικασίας”.

Το σχέδιο επίσης:

  • καταργεί την υποχρεωτική πρακτική επανεξέταση για την ανανέωση του διπλώματος άνω των 74 ετών
  • Επανασυστήνει άμεσα τις δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές
  • αναθέτει το πλαίσιο για τις “γουρούνες” στην τοπική αυτοδιοίκηση επιχειρώντας να επιλύσει

Το εν λόγω νομοσχέδιο συζητήθηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Με νομοσχέδιο αλλάζει το μοντέλο εξέτασης υποψηφίων οδηγών! https://www.insurancedaily.gr/me-nomoschedio-allazei-to-montelo-exet/