Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μέχρι τις 15 Ιουνίου η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εθνική Ασφαλιστική,Open House

Σήμερα και αύριο διενεργείται από την Εθνική Ασφαλιστική ο δεύτερος κύκλος ενημέρωσης των δύο ενδιαφερόμενων επενδυτών, Fosun και  Gongbao, για την εξαγορά του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

του Πλάτωνα Τσούλου

Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του ID, που προσθέτουν ότι αρχές Ιουνίου, το αργότερο έως 5 του μήνα, τα δύο funds πρόκειται να υποβάλλουν τις δεσμευτικές οικονομικές προτάσεις τους στο μέτοχο, ενώ στο μεσοδιάστημα η διοίκηση της ασφαλιστικής θα είναι διαθέσιμη να απαντά σε τυχόν συμπληρωματικά ερωτήματα των ενδιαφερομένων σχετικά με την οικονομική θέση της εταιρείας.

Η επόμενη φάση του διαγωνισμού προβλέπει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ότι η διοίκηση της τράπεζας θα αξιολογήσει τις δύο προσφορές, προκρίνοντας αυτή που θα θεωρήσει ως περισσότερο ελκυστική, ενώ στο βαθμό που και οι δύο κινούνται περίπου στο ίδιο επίπεδο θα ζητήσει σε άμεσο χρόνο από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν βελτιωμένα τιμήματα.

Στόχος του Δ.Σ. της τράπεζας είναι το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου να έχει αποφασίσει ποιος εκ των δύο διεκδικητών θα προκριθεί για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, ώστε η πρόταση της να παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση της τράπεζας η οποία πρόκειται να συγκληθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο οι προσφορές να κριθούν μη ικανοποιητικές, οπότε ο μέτοχος θα κηρύξει το διαγωνισμό άκυρο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής! https://www.insurancedaily.gr/mechri-tis-15-iouniou-polisi-tis-ethnikis-asfalistikis/