Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Medisystem: Γνωρίστε το μέλλον του κλάδου Υγείας


Ποιο είναι το μέλλον της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα; Ποιο μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει σε μια χώρα με περιορισμένους οικονομικούς πόρους και αδυναμία του κρατικού συστήματος να συντηρήσει τις υπάρχουσες υποδομές του;

του Νίκου Μωράκη  

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη σκληρή πραγματικότητα. Την πραγματικότητα ότι ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του και πώς ο ίδιος θα πρέπει να φροντίσει και να βρει λύσεις σε σημαντικά θέματα όπως η αξιοπρεπής πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Η Interamerican, αντιλαμβανόμενη αυτή την ανάγκη και έχοντας περισσότερο από μισό αιώνα εμπειρία σε ασφαλίσεις ζωής και υγείας υιοθέτησε αρκετά νωρίς ένα διαφορετικό μοντέλο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων της. Ένα μοντέλο ολιστικής προσέγγισης στις ανάγκες του πελάτη προσφέροντας τόσο ασφάλιση υγείας όσο και παροχές μέσα από τα δύο ιδιόκτητα πολυϊατρεία της αλλά και της κλινικής που διαθέτει στο κέντρο της Αθήνας. Μια προσέγγιση που μαζί με τους σχεδόν 2.000 γιατρούς συνεργάτες πανελλαδικά αλλά και τις συμβάσεις με τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία ανά την Ελλάδα την καθιστά έναν από τους σημαντικότερους “παίχτες” στο συγκεκριμένο κλάδο που θα πρωταγωνιστήσουν στη μετεξέλιξή του.

Ας εστιάσουμε όμως στην πρωτοβουλία της Εταιρείας να παρέχει τόσο Ασφαλίσεις υγείας όσο και παροχές πρωτοβάθμιας νοσηλείας στους ασφαλισμένους της. Μια στρατηγική κίνηση – μοναδική στην Ελλάδα αλλά και στον όμιλο στο οποίο ανήκει – αυτό της ACHMEA – που της δίνει τη δυνατότητα να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε χαμηλό κόστος χωρίς να χρειάζεται να διαμεσολαβήσει είτε το δημόσιο είτε κάποιος άλλος εξωτερικός πάροχος. Ένα κλειστό περιβάλλον, μια καθετοποιημένη υπηρεσία 100% ελεγχόμενη από την Εταιρεία εξασφαλίζοντας άνεση, αμεσότητα και φυσικά τα υψηλά στάνταρ ποιότητας υπηρεσιών που η Εταιρεία θέλει να πρεσβεύει. Ένα μοντέλο που αναλογιζόμενοι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα αλλά και την άρνηση του κράτους να συνεργαστεί με την ιδιωτική πρωτοβουλία ίσως είναι η λύση και το μέλλον στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών υγείας στη χώρα.

Συνομιλώντας με ανθρώπους της Εταιρείας αυτό πιστεύουν ότι είναι το μέλλον. Και κινούνται έξυπνα προς αυτή την κατεύθυνση επενδύοντας τόσο σε νέες υποδομές (δείτε εδώ τα εγκαίνια του νέου πολυϊατρείου medifirst στον Παράδεισο Αμαρουσίου) όσο και σε πανελλαδικό δίκτυο επαγγελματιών ασφαλιστικών συμβούλων (πρόγραμμα genesis) που θα έχουν τις γνώσεις να “δασκαλέψουν” αν θέλετε τους πολίτες αυτής της χώρας σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα στην οποία το κράτος θα είναι θεατής και όχι μέρος της λύσης.

Μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση που θα ενισχυθεί όπως μαθαίνουμε και από νέα προγράμματα υγείας ακόμα πιο ελαστικά και προσιτά στις ανάγκες του κόσμου.

Αντιλαμβανόμενοι τα παραπάνω λοιπόν δεν είναι υπερβολή να δηλώσουμε ότι το μοντέλο του medisystem είναι το μέλλον του κλάδου υγείας στην Ελλάδα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 12 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Medisystem: Γνωρίστε το μέλλον του κλάδου Υγείας! https://www.insurancedaily.gr/medisystem-gnoriste-mellon-tou-kladou-ygias/