Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μεγάλο deal στα σκαριά επί της Λεωφόρου Συγγρού


Λένε ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… μόνο που ο καπνός καμιά φορά μπορεί να είναι και από barbeque. 

του Νίκου Μωράκη

Τι θέλω να πω; Ότι κάποια στιγμή αυτό το κυνήγι των clicks στα online news sites πρέπει να σταματήσει. Ωραίος ο ανταγωνισμός δε λέω, προάγει πάντα και από τις δυο ή τρεις πλευρές τον καλύτερο και πιο παραγωγικό εαυτό τους αλλά όλα στο πλαίσιο της λογικής και του επαγγελματισμού. Γιατί από φήμες δεν βγαίνουν ειδήσεις. Αντιθέτως,  δημιουργούν από στόμα σε στόμα «ιστορίες» οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν εντυπώσεις – πολλές φορές λανθασμένες – που κάνουν κακό είτε σε επιχειρήσεις είτε σε πρόσωπα. Άκουσα από έναν φίλο – φίλου ότι θα κλείσει το deal δεν είναι είδηση, όταν η πληροφορία δεν διασταυρώνεται από έγκυρες πηγές. Ούτε το ότι έχω ένα φίλο στην τάδε εταιρεία ο οποίος μου είπε ότι «Πουλάνε το μαγαζί» είναι είδηση. Αυτές δεν είναι πηγές. Δεν είναι καν δημοσιογραφία. Είναι κουτσομπολιό το οποίο πολλές φορές καταλήγει και σε fake news.

Θέλεις να διασταυρώσεις μια πληροφορία; Ρωτάς την πηγή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν σου απαντάει η μια πλευρά; Ρωτάς το δεύτερο ενδιαφερόμενο μέρος. Ούτε αυτό σου απαντάει; Κάνεις υπομονή μέχρι να το ανακοινώσουν οι ίδιοι. Έχεις την εντύπωση ότι κάτι δεν είναι σωστό από τα συμφραζόμενα; Κάνεις ερευνητική δημοσιογραφία. Βγάζεις «λαβράκι», που λέμε. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Απαιτεί πολύ δουλειά, χρόνο, εμπειρία και skills. Δεν είναι λίγες οι φορές που διευθυντικά στελέχη μού διαψεύδουν «φήμες» και «ειδήσεις» που έχουν ακουστεί κατά διαστήματα. Και αυτή είναι η σωστή διαδικασία γιατί η ευθύνη είναι μεγάλη.

Και τώρα περνάμε στο θέμα των τίτλων. Παραπλανητικοί, βαρύγδουποι και υπερβολικοί. Τίτλος και φωτογραφία λένε σου φέρνουν τα clicks παρά το περιεχόμενο. Βέβαια αν το περιεχόμενο είναι «σκάρτο» ο αναγνώστης εκπαιδεύεται και μετά δεν σε διαβάζει. Όλα παίζουν το ρόλο τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που διάλεξα αυτό τον τίτλο στο συγκεκριμένο άρθρο. Ένας “clickbait” τίτλος που στα google analytics θα γράψει νούμερα. Δεν είναι αυτή όμως η ουσία. Επίσημα μέχρι και την ώρα που δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο δεν υπάρχει κανένα deal επί της Λεωφόρου Συγγρού. Υπάρχει μόνο μια διαδικασία που «τρέχει» και αφορά την Εθνική Ασφαλιστική και την πώλησή της.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μεγάλο deal στα σκαριά επί της Λεωφόρου Συγγρού! https://www.insurancedaily.gr/megalo-deal-sta-skaria-epi-tis-leoforoy-sy/