Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μέλλοντες γονείς μπορούν να δουν το μωρό τους σε 3D εικονική πραγματικότητα, στις 26 εβδομάδες κύησης


Η γλυκιά προσμονή των εννέα μηνών, για να δει ο γονιός το παιδί του, μπορεί, πλέον, να ελαχιστοποιηθεί. Μια νέα μεθοδος εικονικής πραγματικότητας επιτρέπει στους γονείς να δουν το μωρό τους στη μήτρα από την 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Τα νέα ανακοινώθηκαν στο συνέδριο της ακτινολογικής εταιρίας Βορείου Αμερικής. Είναι καλά το μωρό; Σε ποιον μοιάζει; Αυτά είναι συνήθως τα ερωτήματα των γονιών, που εύχονται να κυλήσει ομαλά η εγκυμοσύνη και να γεννηθεί υγιές το παιδί τους.  Το να “συστηθούν” μαζί τους από τη μήτρα ακόμη, είναι μια μαγική στιγμή, γεμάτη συγκίνηση. Και τώρα, για πρώτη φορά, μια πρωτοποριακή τεχνική, συνδυασμός υπέρηχου και μαγνητικής τομογραφίας, μπορεί να δείξει το αγέννητο μωρό στη μήτρα.

Η τεχνική λειτουργεί ως εξής: Το μηχάνημα “σαρώνει” τμήματα της μήτρας και του εμβρύου για να οικοδομήσει ένα μοντέλο 3D, χρησιμοώντας ειδικά ακουστικά. Και δεν δείχνει μόνο πώς είναι το μωρό στην όψη, αλλά μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να εντοπίσουν τυχόν προβλήματα υγείας του νωρίς, καθώς χαρτογραφεί το σύνολο της εσωτερικής δομής του εμβρύου.

Κάτι που επιτρέπει στους ειδικούς να δουν πώς αναπτύσσονται ζωτικά όργανα.  Επιπλέον μπορεί να συμβάλει στο πρόωρο δέσιμο παιδιού – γονέων, ενώ είναι δυνατό να εκτυπωθεί ένα τρισδιάαστατο μοντέλο του μωρού.  “Πιστεύουμε ότι αυτές οι εικόνες θα είναι μια εντελώς καινούρια εμπειρία για τους γονείς, που ουσιαστικά θα παρακολουθήσουν την ανάπτυξη του αγέννητου σπλάχνου τους” είπε ένας από τους συγγραφείς της καινοτόμας μελέτης, ο Dr Heron Werner Jr., από την κλινική de Diagnóstico por Imagem, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

“Τα μοντέλα των 3D εμβρύων, σε συνδυασμό με τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας, μπορεί να βελτιώσουν την κατανόηση των ανατομικών χαρακτηριστικών για εκπαιδευτικούς λόγους και να δείξουν στους γονείς το αγέννητο παιδί τους”.

Η μαγνητική τομογραφία σάρωσης συνήθως γίνεται από τους γιατρούς, όταν ο υπέρηχος δεν δίνει τις κατάλληλες εικόνες ανάπτυξης του εμβρύου και είναι η πρώτη φορά που οι δύο αυτές μέθοδοι συνδυάζονται.

Η μέθοδος, που αναμένεται να έχει πολύ υψηλό κόστος, μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί σε μία κλινική στο Ρίο ντε Τζανέιρο, προκειμένου να φανούν συγκεκριμένες εσωτερικές ανωμαλίες, που απαιτούσαν χειρουργική παρέμβαση, αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού.

Πηγή: Healthmag.gr


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μέλλοντες γονείς μπορούν να δουν το μωρό τους σε 3D εικονική πραγματικότητα, στις 26 εβδομάδες κύησης! https://www.insurancedaily.gr/mellontes-gonis-boroun-na-doun-to-moro-tous-se-3d-ikoniki-pragmatikotita-stis-26-evdomades-kyisis/