Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Μειώνουν τις Δαπάνες στην Υγεία, Αυξάνεται η Συμμετοχή της Ιδιωτικής Ασφάλισης


photo2Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τις Δαπάνες στην Υγεία του έτους 2012, η υγεία έχει πάρει τον κατήφορο με τους εν δυνάμει κερδισμένους (Ασφαλιστικές Εταιρίες & Ιδιωτικά Νοσοκομεία) να δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν αυτό το δύσκολο έργο.

Αναλυτικά, συγκρίνοντας τις συνολικές δαπάνες υγείας της χώρα μας το 2009 (23,1 δις ευρώ) με τις συνολικές δαπάνες το 2012 ( 17,7 δις ευρώ) παρατηρείτε μια μείωση περίπου 23,5% (5,4 δις ευρώ). Οι μειώσεις αφορούν κυρίως τα Ασφαλιστικά Ταμεία με τις δαπάνες να έχουν υποστεί μείωση της τάξεως του 30% από τα 10 δις ευρώ το 2009 στα 7 δις ευρώ το 2012.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν μειώσει τις δαπάνες τους, η συμμετοχή της Κρατικής Δαπάνης επί του συνόλου των Δημόσιων Δαπανών Υγείας έχει αυξηθεί από 27% το 2009 στο 28,7% το 2012.  Αυτό οφείλεται στην κατάσταση της Αγοράς, που δυστυχώς προβλέπεται να συνεχίζεται για αρκετά χρόνια, όσο ακόμα δηλαδή η ανεργία καλά κρατεί και περίπου οι μισοί από τους ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα η συμμετοχή της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Υγεία αυξήθηκε από το 1,9% το 2009 στο 3% το 2012 (αύξηση περίπου 58%).

Για να Διαβάσετε Αναλυτικά τα Στατιστικά Στοιχεία πατήστε εδώ 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μειώνουν τις Δαπάνες στην Υγεία, Αυξάνεται η Συμμετοχή της Ιδιωτικής Ασφάλισης! https://www.insurancedaily.gr/mionoun-tis-dapanes-stin-ygia-afxan/