Ασφάλιση Πιστώσεων Ειδήσεις & Νέα

Μόνο 20 εταιρείες έχουν ασφάλιση πιστώσεων στην περίπτωση της Thomas Cook

Telegraph

Εξαιρετικά μικρό παρουσιάζεται το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και ειδικότερα των ξενοδοχείων που φέρονται να κατέχουν συμβόλαια ασφάλισης πιστώσεων.

του Πλάτωνα Τσούλου

Από μία πρώτη προσέγγιση που κάνουν ανώτατα στελέχη του κλάδου προκύπτει ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν καλύψει με συμβόλαια τις πιστώσεις που χορήγησαν στην Thomas Cook δεν πρέπει να ξεπερνά τις 20.

Όσο για τα ασφαλιζόμενα κεφάλαια περιορίζονται σε ένα συνολικό ποσό που δεν ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Βέβαια τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι έχοντας διαπιστώσει από πολύ νωρίς το τσουνάμι ακάλυπτων χρεών που θα προέκυπτε από την Thomas Cook προειδοποίησαν τους πελάτες τους και τους κατεύθηναν στο να περιορίσουν την έκθεσή τους στον εν λόγω tour operator. Ταυτχρόνως και προκειμένου να “ευδοκιμήσουν” οι πιέσεις τους αυτές μείωσαν τα όρια κάλυψης.

Συνδυαστικά όλες οι ενέργειες που έγιναν είχαν ως αποτέλεσμα την πληροφόρηση το σημαντικό περιορισμό της όποιας ζημίας υπέστησαν τουριστικές επιχειρήσεις με συμβόλαια στην ασφάλιση πιστώσεων


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − thirteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μόνο 20 εταιρείες έχουν ασφάλιση πιστώσεων στην περίπτωση της Thomas Cook! https://www.insurancedaily.gr/mono-20-etaireies-me-asfalisi-pistoseon/