Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Munich Re – Ergo: Ενδιαφέρον για την AIG Ασίας


Η Munich Re AG, από τους μεγαλύτερους Αντασφαλιστικούς Ομίλους στον Κόσμο, ενδιαφέρεται για την εξαγορά τμημάτων της AIG στην Ασία μέσω της θυγατρικής της στη Γερμανία, Ασφαλιστικής Εταιρείας Ζωής Ergo Versicherungruppe AG.

H Munich Re ενδιαφέρεται να αγοράσει στις Αναδυόμενες Αγορές, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να Εισχωρήσει στην AIG Ιαπωνίας. Με την Κίνηση αυτή η Ergo, η οποία φέρνει περίπου το 45% των Ασφαλίστρων του Ομίλου, εισέρχεται στην Ασφαλιστική Αγορά Ζωής της Ασίας. Πρόσφατα ενδιαφέρθηκε και για Κοινοπραξίες στην Κίνα. H Ergo δραστηριοποιείται με Προϊόντα εκτός Ζωής στη Ν. Κορέα και με Προϊόντα Ζωής και άλλα στην Ινδία. Η Κεφαλαιακή Βάση της Munich Re ανέρχεται σε 21,5 δισ. ευρώ.

Οι Δραστηριότητες της AIG στον Κλάδο Ζωής στην Ασία εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περισσότερα από 20 δισ. δολάρια και τις «καλοβλέπουν» διάφοροι Ασιάτες αγοραστές. Μεταξύ άλλων, η China Life Insurance Co. (LFC), η μεγαλύτερη Ασφαλιστική Ζωής της χώρας σε Ασφάλιστρα, αλλά και οι Ινδικοί Όμιλοι Tata Group και Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group. H Goldman Sachs και η Citigroup Inc. έχουν αναλάβει χρέη Συμβούλου και Διαχειριστή της Διαδικασίας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Munich Re - Ergo: Ενδιαφέρον για την AIG Ασίας ! https://www.insurancedaily.gr/munich-re-ergo-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-aig-%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82/