Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Munich Re βγάζει πρόγραμμα για τα αυτόνομα αυτοκίνητα


Στην αγορά των αυτόνομων οχημάτων εισέρχεται η Munich Re η οποία αποφάσισε να αξιοποιήσει τη νέα τεχνολογία και να λανσάρει ασφαλιστικές υπηρεσίες για τα συστήματα οπτικής ανίχνευσης Mobileye  σε εμπορικούς στόλους. Ο όμιλος στοχεύει σε μια αγορά περίπου 500.000 οχημάτων, από τα φορτηγά απορριμμάτων έως αυτοκίνητα κοινής χρήσης, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για τα αυτοκινούμενα οχήματα.

“Αυτό που θέλουμε να κάνουμε εδώ είναι να συνεργαστούμε με τους πελάτες μας για να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν τους βασικούς κινδύνους στο χαρτοφυλάκιο του κλάδου αυτοκινήτων και να προσδιορίσουν ποιες απώλειες μπορούν να αποφευχθούν και ποιες όχι”, δήλωσε ο Mike Scrudato, επικεφαλής της Munich Re. “Αν υπάρχουν λιγότερα ατυχήματα και τελικά τα ασφάλιστρα μειώνονται, εξαρτάται από την ασφαλιστική βιομηχανία να εξελιχθεί και να βρει ευκαιρίες σε αυτό».

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν συμβόλαια αυτοκινήτων αρχίζουν να ανησυχούν καθώς η εμφάνιση των αυτόνομων οχημάτων μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες ασφαλίστρων. Μελέτη της Accenture υπολογίζει ότι στις ΗΠΑ μεχρι το 2035 η ασφαλιστική βιομηχανία θα χάσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η Munich Re βγάζει πρόγραμμα για τα αυτόνομα αυτοκίνητα! https://www.insurancedaily.gr/munich-re-vgazi-programma-gia-ta-aftonoma-aftokinita/