Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ν. Μηταράκης: Με κεφαλαιοποιητικό σύστημα οι επικουρικές συντάξεις

Ν. Μηταράκης

Μεγάλη αλλαγή στο ασφαλιστικό προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, δηλώνοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8 ότι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η θεσμοθέτηση κεφαλαιοποιητικού συστήματος για τις επικουρικές συντάξεις.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Κατά τον κ. Μηταράκη, με τη δρομολογούμενη αλλαγή τα χρήματα των ασφαλισμένων θα βρίσκονται σε δικούς τους λογαριασμούς και αυτό, «σε συνδυασμό με την κύρια σύνταξη, θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους συνταξιούχους και αισιοδοξία στους σημερινούς νέους για περισσότερη ισορροπία στον ασφαλιστικό τους κουμπαρά, ανεξαρτήτως των δημοσιονομικών της χώρας».

Ο κ. Μηταράκης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης συντάξεων, ενώ σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση ευελπιστεί πως με τη βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας θα μπορεί να επιτευχθεί μακροπρόθεσμα και μία αύξηση στις συντάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε χθες το ID, το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης γι΄ αυτό και στον προγραμματισμό των προτεραιοτήτων που ανακοίνωσε προχθές το Μαξίμου για κάθε υπουργείο, ειδικά για το Εργασίας συμπεριέλαβε την καθιέρωση ανακεφαλαιοποιητικού συστήματος για τις επικουρικές συντάξεις, προβλέποντας τη σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης από το 20% στο 15% εντός της 4ετίας.

Στην πράξη αυτό θα καταστήσει τις συντάξεις που θα χορηγούν τα κύρια Ταμεία Ασφάλισης ως εγγυημένες, τις Επικουρικές που θα είναι υποχρεωτικές ως συμπληρωματικές και τις ατομικές που σήμερα χορηγούνται από τις ασφαλιστικές εταιρείες επίσης ως συμπληρωματικές, ωστόσο όμως θα είναι προαιρετικές. Βέβαια, ειδικά για τις ατομικές συντάξεις οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ζητήσει τη θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων, ώστε ως επενδυτικά προϊόντα να καταστούν περισσότερο ελκυστικά στο μέσο εργαζόμενο και να αυξηθεί η ζήτησή τους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + sixteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ν. Μηταράκης: Με κεφαλαιοποιητικό σύστημα οι επικουρικές συντάξεις! https://www.insurancedaily.gr/n-mitarakis-me-kefalaiopoiitiko-syst/