Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ν. Σταυρογιάννη: Ανοδική τροχιά 20% σε κερδοφορία και παραγωγή για την D.A.S.

Ν. Σταυρογιάννη

Έτος σημαντικών αλλαγών και καινοτομιών θα αποτελέσει το 2017 με την τεχνολογία να να παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της νέας αγοράς στην ιδιωτική ασφάλιση. Όπως αναφέρει η Νάντια Σταυρογιάνννη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της D.A.S. Hellas στο ID θα υπάρξουν μεταβολές “στη σύνθεση της αγοράς, τόσο στη δομή των ασφαλιστικών προϊόντων όσο και στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών, νέα κανάλια προβολής και διανομής προϊόντων και θέσπιση κανόνων σε σχέση με τις παρεχόμενες πληροφορίες και την προστασία των καταναλωτών”. Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς έκλεισε οικονομικά το 2016 για την DAS η κ. Σταυρογιάννη δήλωσε πως η εταιρεία αύξησε τα μεγέθη της, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 20% σε παραγωγή, έσοδα και κέρδη.

Πώς θα κλείσει σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων το 2016 για την Εταιρεία σας;

Συνεχίζοντας την ιδιαίτερα θετική πορεία του προηγούμενου έτους, και τα φετινά οικονομικά αποτελέσματα θα είναι αυξημένα σημαντικά. Παρά το γενικότερο κλίμα ύφεσης στην ελληνική αγορά, έχουμε επιτύχει και φέτος να αναπτυχθούμε και να ενισχύσουμε τα μεγέθη της εταιρείας, καθώς τόσο τα έσοδα, όσο και η κερδοφορία και η παραγωγή ασφαλίστρων έχουν σημειώσει άνοδο, η οποία υπερβαίνει το 20% σε σύγκριση με πέρυσι. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την στρατηγική που εφαρμόζουμε στην D.A.S. Hellas.

Έχουμε επικεντρωθεί στην ενίσχυση των συνεργασιών μας με μερικές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της ελληνικής αγοράς, στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων ολοκληρωμένων προϊόντων, στην επένδυση στην τεχνολογία, στην μείωση του λειτουργικού κόστους και στην αξιόπιστη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Στην D.A.S. Hellas, είμαστε μία ομάδα, που παρά τις πολύ καλές επιδόσεις της, βέβαια, δεν επαναπαύεται. Ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες με ετοιμότητα, ευελιξία και υψηλά επίπεδα προσαρμοστικότητας και αναπτύσσουμε τις εργασίες μας πάντα με γνώμονα την ολοένα και καλύτερη ικανοποίηση των πελατών μας. Το 2016, λοιπόν, είναι μια ακόμη εξαιρετική χρονιά για εμάς και αποτελεί τη βάση για ένα ακόμη πιο επιτυχημένο 2017.

Τι εύχεστε ή πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στην ασφαλιστική αγορά;

Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί και δίνει πραγματικές και άμεσες λύσεις στις ανάγκες των καταναλωτών, που διαρκώς αυξάνονται και εξελίσσονται και οι προοπτικές ανάπτυξης της είναι σημαντικές. Λαμβάνοντας υπόψη το ασταθές οικονομικό περιβάλλον, τον περιορισμό της ρευστότητας, την ανάπτυξη νέων αγορών με καινούργια χαρακτηριστικά, καθώς και τη συνεχιζόμενη κρίση του κοινωνικού κράτους, οι Έλληνες καταναλωτές θα στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση. Το σημαντικό είναι εμείς, ως κλάδος, να ανταποκριθούμε έγκαιρα και έγκυρα και να προσεγγίσουμε αποτελεσματικά εκείνους που δεν συνειδητοποιούν τους εν δυνάμει κινδύνους και να τους ενημερώσουμε για τις δυνατότητες στήριξης που μπορούμε να τους προσφέρουμε.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η εδραίωση ενός κλίματος σταθερότητας και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην ασφαλιστική αγορά. Στα πλαίσια αυτά, θεωρώ ότι και το 2017 θα αποτελέσει ένα έτος σημαντικών αλλαγών. Αλλαγές στη σύνθεση της αγοράς, τόσο στη δομή των ασφαλιστικών προϊόντων όσο και στον τρόπο λειτουργίας των εταιριών, νέα κανάλια προβολής και διανομής προϊόντων και θέσπιση κανόνων σε σχέση με τις παρεχόμενες πληροφορίες και την προστασία των καταναλωτών.

Θα ενισχυθεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία της αγοράς, θα δοθεί έμφαση στην συνεχή επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση και παροχή στους ασφαλισμένους υπηρεσιών ποιοτικών και πλήρως ευθυγραμμισμένων με τις ανάγκες τους.

Βασική προτεραιότητα και κλειδί των εξελίξεων θα αποτελέσει η τεχνολογία. Αφενός, η αναγκαιότητα για ψηφιοποίηση στοχεύει στην αύξηση της ταχύτητας και της παραγωγικότητας, κι, αφετέρου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η προστασία προσωπικών δεδομένων και οι κυβερνοεπιθέσεις μεταβάλλουν το τοπίο των κινδύνων, καθώς και τα επιχειρηματικά μοντέλα των ασφαλιστικών εταιρειών. Ακολουθεί, λοιπόν, μία περίοδος δημιουργικότητας, πρωτοβουλιών και καινοτομιών κι εύχομαι οι αλλαγές αυτές να αποτελέσουν έμπνευση και κίνητρο για όλους μας ώστε με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της ασφαλιστικής αγοράς.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 3 =

To Top