
Μέχρι τα τέλη του χρόνου θα κατατεθεί η πρόταση της ΕΑΕΕ στην πολιτεία για την υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση της κατοικίας και oi παράμετροι βάσει των οποίων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με τον κ. Νότη Βαγιακάκο, Managing Director της HDI Global SE , που μίλησε σε πάνελ του συνεδρίου της Ναυτεμπορικής για την ασφαλιστική αγορά, σε αυτήν τη φάση «η Επιτροπή Περιουσίας μελετά τα στοιχεία που έχουν διαθέσει οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω ασφαλίσεις αλλά και η μοντελοποίηση στο συγκεκριμένο κλάδο. Θα πρέπει τώρα να καταγραφούν τα δεδομένα και να γίνει αξιολόγηση των ενδεχόμενων προσεγγίσεων.
Στην ουσία ανεξάρτητα με το μέσω ποιου φορέα και με ποια μορφή θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο εγχείρημα στην ουσία το ζήτημα έγκειται στο πώς θα συνεργαστεί το κράτος με τους ιδιώτες για να χρηματοδοτήσουν το πιο ακραίο σενάριο αξιοποιώντας κεφάλαια της διεθνούς αγοράς. Θα πρέπει να έχουμε προ-χρηματοδοτημένο το κακό σενάριο».
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Πώς η κλιματική κρίση αναδιαμορφώνει την προστασία των υποδομών

Νερό, κλιματική αλλαγή και ανθεκτικότητα

NatCat Summit 2026: Μαζί, διαμορφώνουμε στρατηγικές για πιο ανθεκτικές κοινότητες

HDI Global: Αύξηση 8% στα έσοδα από ασφαλίσεις το α’ εξάμηνο του 2025

Από τη GERLING στην HDI: 30 χρόνια ασφάλισης και καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

NatCat Summit: Περιορίζοντας το ρίσκο των φυσικών καταστροφών

Στα 10 δισ. ευρώ τα μικτά έσοδα ασφάλισης της HDI Global SE

















