Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Νάντια Σταυρογιάννη: Μονόδρομος η κατοχή συμβολαίου Νομικής Προστασίας


stavrogiani-nantia-das«Η Νομική Προστασία, τα επόμενα χρόνια, θα αποτελέσει τον κυρίαρχο θεσμό μέσα από τον οποίο οι πολίτες θα αποκτήσουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, παρακάμπτοντας τα διαρκώς εντεινόμενα εμπόδια του υψηλού κόστους και της πολυπλοκότητας. Στόχος είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Νομικής Προστασίας σε κάθε οικογένεια και σε κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη χώρα μας».

Αυτό τόνισε η Διευθύνουσα Σύμβουλoς της DAS. Hellas κ. Νάντια Σταυρογιάννη κατά την ομιλία της στο Συνέδριο με θέμα «Το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της DAS Hellas επισήμανε ότι «στην Ελλάδα η ετήσια παραγωγή των συμβολαίων Νομικής Προστασίας ανέρχεται σε 44 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,029% του ΑΕΠ. Αν εξετάσουμε μία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, η οποία έχει παρόμοιο πληθυσμό με την δική μας, για παράδειγμα την Αυστρία, θα διαπιστώσουμε ότι εκεί η ετήσια παραγωγή των συμβολαίων Ν.Π. ανέρχεται σε 440 εκατομμύρια Ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,143% του ΑΕΠ. Αντίστοιχα στην Ολλανδία είναι 0,125% και στο Βέλγιο είναι 0,10%. Από αυτό διαπιστώνεται, ότι οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της Νομικής Προστασίας στην Ελλάδα είναι ευοίωνες, καθώς υπάρχουν πολλοί πολίτες που αγνοούν τις δυνατότητες που προσφέρει ένα τέτοιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός συμβολαίου Νομικής Προστασίας είναι τόσο μεγάλα, ώστε σε αρκετές περιπτώσεις προσφυγής στη Δικαιοσύνη, η κατοχή του να αποτελεί μονόδρομο».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Νάντια Σταυρογιάννη: Μονόδρομος η κατοχή συμβολαίου Νομικής Προστασίας! https://www.insurancedaily.gr/nantia-staurogianni-monodromos-i-kat/