Κοινωνική Ασφάλιση

Nέα παράταση για την κατάθεση του ν/σ για τις 120 δόσεις


Άλλη μία παράταση αναμένεται να λάβει η κατάθεση του νομοσχεδίου που θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα ταμεία. Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης στο ΄΄Κόκκινο fm”, κου Τάσου Πετρόπουλου, αμέσως μετά το Πάσχα θα έλθει η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία , καθώς η Βουλή κλείνει μετά τη Μεγάλη Τρίτη.

Σύμφωνα, με τον ίδιο στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται : Ελάχιστη δόση 50 ευρώ και μέχρι 120 δόσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, «κούρεμα» και μέχρι 70% με συρρίκνωση των πάση φύσεως προσαυξήσεων και τον επανυπολογισμό των οφειλών μέχρι 31/12 /16 με τον νόμο Κατρούγκαλου Επαναφορά στο 70% της σύνταξης χηρείας με κάλυψη των τέκνων μέχρι το 24ο έτος της ηλικίας τους – ασφαλιστική κάλυψη μέχρι το 35ο έτος Μείωση από τα 5 στα 3 έτη της διάρκειας του έγγαμου βίου προκειμένου να απονεμηθεί η σύνταξη χηρείας.

Η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για τους εργαζόμενους με βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα διευκολύνεται με την επέκταση σε 7ετία αντί 5ετίας που ισχύει τώρα της τελευταίας περιόδου εντός της οποίας θα πρέπει να έχουν κατοχυρωθεί 1.000 ένσημα Επίσης, 80.000 άτομα αποκτούν δικαίωμα συνταξιοδότησης λόγω της μείωσης της οφειλής τους στο πλαίσιο των 120 δόσεων, καθώς και ακόμη και οφειλές που μπορεί να ξεπερνούν τα 70.000 ευρώ συρρικνώνονται σε επίπεδα χαμηλότερα των 20.000 ευρώ.

Έτσι λύνεται και ένα σημαντικό πρόβλημα όχι μόνον για τους ίδιους τους δικαιούχους, αλλά και για τους συγγενείς τους, που αναγκάζονταν να αποποιούνται την κληρονομιά του θανόντος για να μην κληρονομήσουν το χρέος τους, αλλά και για να μπορούν να αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Nέα παράταση για την κατάθεση του ν/σ για τις 120 δόσεις! https://www.insurancedaily.gr/nea-paratasi-gia-tin-katathesi-tou-n-s-gia-tis-120-dosis/