
Νέα σελίδα για τις ασφαλίσεις περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών ανοίγει για την ιδιωτική ασφάλιση μετά την ψήφιση από τη Βουλή των διατάξεων που περιλήφθηκαν στο φορολογικό ν/σ.
Ειδικότερα, από τον Ιούνιο όσες επιχειρήσεις έχουν ετήσιο τζίρο άνω των 500.000 ευρώ θα είναι υποχρεωμένες να ασφαλιστούν έναντι φυσικών καταστροφών, ενώ ανάλογη υποχρέωση θα υπάρξει και για τα κυκλοφορούντα και μη κυκλοφορούντα οχήματα στη χώρα, με τη διαφορά ότι η σχετική κάλυψη θα πρέπει να παρέχεται από 1/1/2025.
Στο νόμο εντάχθηκε και μια ευνοϊκή ρύθμιση για την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών η οποία προβλέπει το διπλασιασμό της έκπτωσης από το 10% στο 20% επί του ΕΝΦΙΑ για όσες κατοικίες ασφαλίζονται έναντι φυσικών καταστροφών και έχουν αξία μέχρι 500.000 ευρώ. Η έκπτωση 10% επί του ΕΝΦΙΑ παραμένει για όλες τις υπόλοιπες κατοικίες.
Να ζημιωθεί ότι οι ανασφάλιστοι έναντι φυσικών καταστροφών είτε πρόκειται για ιδιοκτήτες κατοικιών με αξία άνω των 500.000 ευρώ, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις με τζίρο άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, είτε για ιδιοκτήτες οχημάτων, δεν θα λαμβάνουν την αποζημίωση που θα χορηγείται από το κράτος σε παθόντες από φυσικές καταστροφές.
Τέλος, με το φορολογικό νομοσχέδιο τέθηκε σε ισχύ και μια ακόμη διάταξη για την ασφαλιστική αγορά. Αυτή που προβλέπει την κατάργηση του φόρου 15% επί των ασφαλίστρων Υγείας όταν αυτά αφορούν ανήλικα τέκνα.
Μένει πλέον στην ασφαλιστική αγορά να ενεργοποιηθεί ώστε από το 2025 αφενός να ανταποκριθεί στις επιταγές των νόμων παρέχοντας εμπρόθεσμα της υπηρεσίες της, αφετέρου να κερδίσει ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλότερη συμμετοχή στο ΑΕΠ.
Σχόλια

3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Το μέλλον της ασφάλισης ανήκει στον συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινης αξίας
Έκλεισε το deal για το Ιασώ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 20% στο μ/κ στην Generali Ελλάδος η Intesa Sanpaolo SpA

Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ανεβάζει ταχύτητα με τέσσερις στόχους το Επικουρικό Κεφάλαιο

Εργαλεία ΑΙ στις αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη αναζητούν οι ασφαλιστικές

Credia Bank: Έκτακτη ΓΣ για τη συγχώνευση με την Ευρώπη

Ψηφιακή κάρτα σε ασφαλιστικές, πράκτορες και μεσίτες: Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο

Ersin Pak: «Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν και ας κοιτάξουμε μπροστά»


















