Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το νέο σύστημα που παρουσίασαν οι 15 αντ-ασφαλιστικές της Β3i στο Μόντε Κάρλο

dontapscott.com

Η επανάσταση στο χώρο της αντ-ασφάλισης συμβαίνει τώρα και λέγεται blockchain. Δεν είναι τυχαίο ότι στην κίνηση B3i, την ομάδα που δούλεψε το project για τη χρήση της τεχνολογίας αυτής πίστεψαν και συμμετείχαν κολοσσοί της αντ-ασφαλιστικής βιομηχανίας.  Και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του project έγινε στο Μόντε Κάρλο, όπως είχε εξαρχής αποφασιστεί από τις 15 διεθνείς εταιρείες που συμμετέχουν στην ομάδα.

Οι εταιρείες υπολογίζουν ότι θα κερδίσουν 30% περισσότερη παραγωγικότητα από την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας. Ο Sylvain De Crom της Aegon Blue Square Re δήλωσε ότι “όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα κερδίσουν. Για όλους τους ασφαλιστές, τους αντασφαλιστές και τους μεσίτες θα είναι δυνατή η μείωση των διοικητικών εξόδων, που θα τους επιτρέψει να προσφέρουν στους πελάτες τους ελκυστικότερα ασφάλιστρα στο μέλλον”.

Έτσι το blockchain από ένα μελλοντικό σχέδιο των εταιρειών έγινε πραγματικότητα και πολύ σύντομα θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν  εταιρείες με διεθνή δράση. Ο Paul Meeusen από τη Swiss Re που συμμετέχει στην B3i δήλωσε πριν παρουσιαστεί η πλατφόρμα ότι “τους τελευταίους τέσσερις μήνες η ομάδα της B3i δούλεψε σκληρά και κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο εργασίας που καλύπτει τις βασικές λειτουργίες που απαιτούνται για να καταστεί εφικτό ένα κατανεμημένο έξυπνο σύστημα διαχείρισης συμβολαίων για τις συμβάσεις Cat XoL. Το μοντέλο που έχει αναπτυχθεί είναι έτοιμο σχεδόν και θα χρησιμοποιηθεί από την αντασφαλιστική αγορά το 2018″.

Στην ουσία η πλατφόρμα που έγινε με τη βοήθεια της IBM θα ξεκινήσει πιλοτικά να χρησιμοποιείται από τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο και τον επόμενο χρόνο θα εφαρμοστεί πλήρως και από τις 15 εταιρείες. Στόχος των μελών της B3i ήταν να αναπτύξουν μία πλατφόρμα μέσα από την οποία θα εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των εφαρμογών blockchain στον κλάδο των αντασφαλίσεων, με στόχο να είναι πιο εύκολη η ανάληψη και η διαχείριση κινδύνων.

Χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία η πρωτότυπη πλατφόρμα αντασφάλισης επιτρέπει την πραγματοποίηση ασφαλών, εμπιστευτικών και αποτελεσματικών συναλλαγών σε ένα blockchain δίκτυο, με επίκεντρο τη διαχείριση των αντασφαλιστικών συμβάσεων.

Ωστόσο, αυτό που εκτιμάται είναι πως η εστίαση θα διευρυνθεί, καθώς η ομάδα B3i θα επεκταθεί σε όλο το φάσμα της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Στην B3i συμμετέχουν οι Achmea, Aegon, Ageas, Allianz, Generali, Hannover Re, Liberty Mutual, Munich Re, RGA, SCOR, Sompo Japan Nipponkoa Insurance, Swiss Re, Tokio Marine Holdings, XL Catlin και Zurich Insurance Group.

Διαβάστε επίσης:

Συνέργεια Blockchain φέρνει επανάσταση στις θαλάσσιες ασφαλίσεις

HBR: Η υπόσχεση του blockchain… ένας κόσμος χωρίς μεσάζοντες

Στο Μόντε Κάρλο θα αποκαλύψουν το νέο ασφαλιστικό σύστημα οι 15 αντ-ασφαλιστικές


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Το νέο σύστημα που παρουσίασαν οι 15 αντ-ασφαλιστικές της Β3i στο Μόντε Κάρλο! https://www.insurancedaily.gr/neo-systima-pou-parousiasan-15-ant-asfalistikes-tis-v3i-sto-monte-karlo/