Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Νομός Αργολίδας: Ο κόσμος ενδιαφέρεται μόνο για Συμβόλαια Υγείας


nomos argolidasΣυνεχίζοντας το αφιέρωμα με τίτλο «Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Αργολίδας» σας παρουσιάζουμε την εικόνα που σχηματίσαμε στο Νομό –από επικοινωνία που είχαμε με τους Ασφαλιστές– για τον κλάδο Ζωής & Υγείας. Στην έρευνα συμμετείχαν Συνδεδεμένοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές από τρεις Ασφαλιστικές Εταιρείες (Interamerican, Εθνική & Ιντερσαλόνικα) όπως επίσης και τρεις Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές του ελεύθερου δικτύου.

Κλάδος Ζωής & Υγείας 

Η απάντηση που πήραμε ήταν μία. Χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση. Οι ασφαλιστές μας δήλωσαν πως υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση των ντόπιων ως προς τους όρους των συμβολαίων, τις παροχές που έχουν αλλά και την αναγκαιότητά του να είναι ασφαλισμένοι. Ο κόσμος μας λένε δείχνει ενδιαφέρον μόνο για συμβόλαια υγείας. Αυτά έχουν αυξηθεί σε αριθμό ασφαλισμένων και ασφάλιστρα αλλά λόγω κρίσης παρατηρείται μείωση του μέσου κατα κεφαλήν ποσού που πληρώνουν. Τα δύο κρατικά νοσοκομεία της περιοχής, αυτό του Ναυπλίου και αυτό του Άργους βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση ενώ δεν υπάρχει κανένα ιδιωτικό νοσηλευτήριο σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Ο κόσμος μας λένε προτιμά τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Αθήνας. Έλλειψη υποδομών υπάρχει όμως και στα διαγνωστικά κέντρα. Τα τρία διαγνωστικά κέντρα που υπάρχουν στην περιοχή δεν καλύπτουν την ποιότητα υπηρεσιών που ζητάνε οι ασφαλιστικές εταιρείες με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι ασφαλιστές να παροτρύνουν τους ασφαλισμένους τους να επιλέγουν αυτά της Αθήνας.

pinakasnewΣυνομιλώντας με τον Αναστάσιο Αντωνάκο, Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων της INTERAMERICAN εκτός από τις πληροφορίες που μας έδωσε για να χαρτογραφήσουμε το Νομό μας περιέγραψε και ένα περιστατικό που συνέβη σε ασφαλισμένο του γραφείου του.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνάκο, ασφαλισμένος στην INTERAMERICAN από το Άργος αρρώστησε στη Γερμανία που βρισκόταν για δουλειά. Όταν η κατάστασή του χειροτέρευσε, ο ίδιος ζήτησε να μεταφερθεί σε Ελληνικό νοσοκομείο. Η Εταιρεία ανταποκρινόμενη στο αίτημά του μετέφερε τον ίδιο, την γυναίκα του καθώς και τους γιατρούς του αεροπορικώς σε Ελληνικό Νοσοκομείο και φυσικά κάλυψε όλα τα έξοδα. Μια υπηρεσία που δεν θα μπορούσε να του προσφέρει το κρατικό σύστημα. Ένα τρανταχτό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ο πολίτης που θα απευθυνθεί στην ιδιωτική ασφάλιση έχει μια ελευθερία αποφάσεων.

Ολοκληρώνοντας την έρευνα που κάναμε για τον κλάδο ζωής και υγείας οι Ασφαλιστές μας εξήγησαν ότι ο κόσμος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται καθόλου για συνταξιοδοτικά – αποταμιευτικά προγράμματα. Ο μέσος όρος των λίγων ατόμων που ενδιαφέρονται μπορεί να έχει πέσει μας λένε αλλά και πάλι τα νούμερα είναι χαμηλά. Αντί να έρχονται τα παιδιά τους να ρωτήσουν για το μέλλον τους έρχονται οι ίδιοι. Τις περισσότερες φορές προβληματισμένοι από αυτά που ακούν στην τηλεόραση προσπαθώντας να “σώσουν” τα χρυσά τους χρόνια. Πραγματικό ενδιαφέρον υπάρχει μόνο για τη νοσηλεία τους ή στην περίπτωση που πάθουν κάτι οι ίδιοι να είναι καλυμμένη η οικογένειά τους.

Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας στο νομό της Αργολίδας τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 με συνέντευξη στον Διονύση Τραγούδα, Αναπληρωτή Διευθυντή στην Επιθεώρηση Νίκου Ντούσα – Εθνική Ασφαλιστική – και υπεύθυνο για το γραφείο της Εταιρείας στην πόλη του Άργους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 9 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Νομός Αργολίδας: Ο κόσμος ενδιαφέρεται μόνο για Συμβόλαια Υγείας! https://www.insurancedaily.gr/nomos-argolidas-o-kosmos-endiaferetai-mono-gia-synvolaia-ygeias/