
Οι οδηγοί που συνηθίζουν να έχουν επικίνδυνη συμπεριφορά και κάνουν κλήσεις ή textάρουν- γράφουν στο κινητό sms ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ πιθανό να δουν τα ασφάλιστρα τους να εκτοξεύονται.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph στα σχέδια των ασφαλιστικών εταιρειών εντάσσεται το κατά πόσο μπορούν να ελέγξουν τους οδηγούς για παραβατική συνπεριφορά όπως το να μιλανε στο κινητό ή να γράφουν την ώρα που οδηγούν το αυτοκίνητο τους.
Οι υπάρχουσες “τηλεματικές” υπηρεσίες που επιτρέπουν στους ασφαλιστές να αξιολογούν τις συνήθειες και τις δεξιότητες των ασφαλισμένων μπορούν να ελέγξουν πότε ένας πελάτης χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του και εάν είναι συνδεδεμένο με hands free συσκευή. Η χρήση κινητών τηλεφώνων στο τιμόνι θα μπορούσε να οδηγήσει αρχικά σε προειδοποιήσεις από τους ασφαλιστές και εν συνεχεία σε αυξήσεις των ασφαλίστρων – ή ακόμη και την ανάκληση της κάλυψης.
Σε ειδικές εφαρμογές των ασφαλιστικών εταιρειών εγγράφονται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι. Στην ουσία μέσω τηες τηλεματικής καταγράφεται πότε ένα όχημα είναι σε χρήση, καθώς και πληροφορέις που σχετίζονται με την πέδηση, την επιτάχυνση και τις στροφές του αυτοκινήτου.
Αυτό που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό εόιναι η δυνατότητα της εφαρμογής για την παρακολούθηση και άλλων λειτουργιών του τηλεφώνου, που παρέχει πληροφόρηση για το αν κάποιος μιλά με τη συσκευή του τηλεφώνου του και αν έχει hands-free.
Η εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο του τηλεφώνου. Θεωρητικά, ο ασφαλιστής θα μπορούσε να δει σε ακόμα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τι κάνει ένας οδηγός, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσο ή όχι αναπαράγει μουσική, αν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες χαρτογράφησης ή γραπτών μηνυμάτων. το μεσιτικό γραφείοα σφαλίσεων Drivology έχει ήδη χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να συλλέξει εκτενή στοιχεία για το πώς χρησιμοποιεί ο ασφαλισμένος το κινητό την ώρα που οδηγεί. Οι οδηγοί που έχουν πρόστιμα από την τροχαία ήδη υφίστανται αυξήσεις των ασφαλίστρων τους – αλλά αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους ασφαλιστές να αυξήσουν τα ασφάλιστρα πριν ακόμα συμβεί ένα ατύχημα.
Πηγή: Telegraph
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Οι παράγοντες που ανασχηματίζουν την αγορά οχημάτων
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Πόσα θα εισπράξει φέτος το Επικουρικό Κεφάλαιο - Θετικό το ταμείο του

Μειονεκτήματα ηλεκτρικού αυτοκινήτου: τι σημαίνουν για την ασφάλιση

Ασφάλιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου: τι πρέπει να ελέγξετε πριν υπογράψετε

Φθινόπωρο και κακοκαιρία: Είναι το αυτοκίνητό σου καλυμμένο από φυσικές καταστροφές;

Συναγερμός αυτοκινήτου: Τι πρέπει να ξέρω πριν τον εγκαταστήσω;

Απορρίπτονται οι 9 στις 10 ενστάσεις για ανασφάλιστα οχήματα

Γιατί το 2026 θα κάνει τη διαφορά στις ασφαλίσεις οχημάτων;


















