Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Canoe Man: Μία από τις πιο μεγάλες ασφαλιστικές απάτες που έγινε ταινία στο BBC


Η ιστορία του John Darwin, του Canoe Man (του άντρα με το κανό), όπως τον αποκαλούσαν τα μέσα ενημέρωσης, παραμένει μία από τις πιο διάσημες απάτες των τελευταίων δεκαετιών.

Όχι μόνο γιατί ο Darwin κατάφερε να πείσει τις αρχές για μία πενταετία ότι είχε πεθάνει αλλά επειδή η ιστορία του έγινε ταινία από το BBC. Στις 21 Μαρτίου του 2002 ο John Darwin πήρε το κανό του  στο Seaton Carew του Hartlepool και δεν επέστρεψε.

Anne & John Darwin (πηγή: The Sun)

Οι αρχές πραγματοποίησαν μεγάλη έρευνα στην περιοχή αλλά η σωρός του δεν βρέθηκε. Μερικούς μήνες αργότερα συντρίμμια από το κανό του βρέθηκαν μίλια μακριά.

Η γυναίκα του, Anne Darwin, δήλωνε σε συνεντεύξεις ότι το μόνο που επιθυμεί είναι να βρεθεί ο σύζυγός της ή τουλάχιστον να μπορέσει να θάψει το σώμα του. Τo 2003 δηλώθηκε νεκρός και η γυναίκα του εισέπραξε περισσότερες από 250.000 λίρες από την ασφαλιστική.

Οι δύο γιοί της οικογένειας Darwin (πηγή: shorthand)

Την 1η Δεκεμβρίου του του 2007 ο John Darwin εμφανίστηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα και είπε ότι δεν θυμάται τι ακριβώς έχει γίνει και πως πρέπει να είναι αγνοούμενος. Η αλήθεια ωστόσο δεν άργησε να αποκαλυφθεί καθώς δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο μία φωτογραφία του ζευγαριού στον Παναμά, την οποία είχε τραβήξει ο μεσίτης που τους έδειχνε σπίτια για να αγοράσουν. Και η φωτογραφία είχε τραβηχτεί πριν παρουσιαστεί στο τμήμα.

Η φωτογραφία που είχε τραβήξει ο μεσίτης στον Παναμά (πηγή: daily express)

Στις 5 Δεκεμβρίου η αστυνομία τον συνέλαβε και λίγο αργότερα και τη γυναίκα του. Το ζευγάρι παραδέχτηκε την απάτη και αποκάλυψε ότι όλο αυτό το διάστημα ο John Darwin έμενε στο σπίτι του ή σε μία διπλανή οικία. Ο Peter Makepeace που εκπροσώπησε το ζευγάρι στο δικαστήριο ανέφερε ότι χρωστούσαν δεκάδες χιλιάδες και η απάτη ήταν ο μόνος τρόπος να ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Άφησαν ακόμα και τα δυο τους παιδιά να θρηνούν για το θάνατο του πατέρα τους καθώς δεν ήθελαν να τα μπλέξουν. Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή έξι ετών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο Canoe Man: Μία από τις πιο μεγάλες ασφαλιστικές απάτες που έγινε ταινία στο BBC! https://www.insurancedaily.gr/o-canoe-man-mia-apo-tis-pio-megales-asfalistikes-apates-pou-egine-tenia-sto-bbc/