Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο CEO της MetLife Inc επικεντρώνει στις ταμειακές ροές και όχι στα ρητά


0823metlifestadium18che

Η MetLife Inc, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία των ΗΠΑ, πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της στις δραστηριότητες που δημιουργούν καλύτερες ταμειακές ροές, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Steve Kandarian.
«Η έως τώρα συμβατική εταιρική σοφία υποστηρίζει ότι “όσο μεγαλύτερη η εταιρεία τόσο καλύτερη“, δήλωσε ο Kandarian στην ετήσια επιστολή του δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της MetLife την Τρίτη.

“Αυτή είναι άποψη ενός Διευθυντή, αλλά όχι ενός ιδιοκτήτη. Στόχος μας είναι να επενδύσουμε – και όταν είναι απαραίτητο, να εκποιήσουμε – προκειμένου να δημιουργήσουμε τις υψηλότερες αποδόσεις σταθμισμένου κινδύνου για τους μετόχους“.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει συμφωνήσει το Φεβρουάριο να πουλήσει ένα δίκτυο διανομής περίπου 4.000 συμβούλων στη Massachusetts Mutual Life Insurance Co.

Αυτό ήταν επακόλουθο της ανακοίνωσης του Ιανουαρίου, που έλεγε πως η MetLife αναζητούσε ένα υποπροϊόν, μια πώληση ή δημόσια προσφορά για μια μονάδα λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ, όπου τα κέρδη να μπορούν να κλειδωθούν για χρόνια, πριν τα κεφάλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μερίσματα ή επαναγορά μετοχών.

«Είμαστε πρόθυμοι να αποκολλήσουμε μια επιχείρηση που αντιπροσωπεύει περίπου το 20 τοις εκατό των λειτουργικών κερδών, διότι, ως μέρος της MetLife, δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει το επίπεδο και την προβλεψιμότητα των ελεύθερων ταμειακών ροών που ζητάμε», δήλωσε ο Kandarian.

Οι καθαρές ταμειακές ροές αντιπροσώπευσαν το 63% των λειτουργικών κερδών το περασμένο έτος, έναντι 36% το 2013, σύμφωνα με την επιστολή του.

Επίσης, η μετοχή διαπραγματεύεται λιγότερα από ότι στην τιμή κλεισίματος στο τέλος του 2013, ενώ οι χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων έχουν εξασθενήσει την απόδοση των επενδύσεων του χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

Στο σημερινό περιβάλλον της αγοράς, οι δράσεις διαχείρισης φαίνονται λιγότερο σχετικές με την τιμή της μετοχής της MetLife, όπως καταγράφεται μέσα από καθημερινές αυξομειώσεις των επιτοκίων, των αγορών μετοχών και συναλλάγματος,” έγραψε.

Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, η εστίασή μας για μετρητά παραμένει ο πιο σίγουρος τρόπος για να μεγιστοποιήσει την αξία για τους μετόχους της MetLife.”


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο CEO της MetLife Inc επικεντρώνει στις ταμειακές ροές και όχι στα ρητά! https://www.insurancedaily.gr/o-ceo-tis-metlife-epikentronei-stin-tameiakes-roes-ke-oxi-sta-rita/