Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο Δωδεκάλογος της Επιτυχίας του Φίλιππου Μωράκη


MLM-Success-myth-or-realityΣτη αρχή κάθε χρόνου όλοι μας προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη τα προσωπικά μας ή/και τα επαγγελματικά μας. Ανεκπλήρωτοι στόχοι, επαγγελματικές & προσωπικές εκκρεμότητες αλλά και ψυχική & σωματική υγεία είναι κάποιες από τις επιθυμίες που έχουμε και προσπαθούμε να κατηγοριοποιήσουμε προκειμένου να εκπληρώσουμε.

Ένας πολύ χρήσιμος οδηγός ο οποίος θα σας βοηθήσει να βάλετε σε τάξη τις εκκρεμότητες σας αλλά και να ανακτήσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση είναι ο Δωδεκάλογος της Επιτυχίας.

Μια λίστα όπως την έγραψε ο Φίλιππος Μωράκης πριν από περίπου 20 χρόνια προκειμένου να υπενθυμίζει προπαντός στον εαυτό του ποιος είναι ο σωστός τρόπος επίλυσης ενός προβλήματος. Ένας διαχρονικός οδηγός ο οποίος δεν πρέπει να λείπει από το γραφείο κανενός Ασφαλιστή ή Manager.

Ο Δωδεκάλογος της Επιτυχίας*  

 1. Κάθισε – Μόνος – Ηρέμησε – Σκέψου. Ξεκαθάρισε και αποκρυστάλλωσε τη σκέψη σου.
 2. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν και προσπάθησε να ξεχάσεις τα όνειρα που είναι απραγματοποίητα
 3. Άφησε τη Φαντασία σου ελεύθερη & οραματίσου τους ρεαλιστικούς στόχους σου, και ας είναι μακροχρόνιοι.
 4. Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου σε εβδομαδιαίες εργασίες και γράψε τον προγραμματισμό σου και ημερομηνίες εκπλήρωσης των εβδομαδιαίων στόχων σου. Δώσε προτεραιότητες.
 5. Ξύπνησε το μικρό γίγαντα και τη σιδερένια θέληση που κρύβεται μέσα σου, ανέπτυξε και συγκέντρωσε καθημερινά θηριώδη αποφασιστικότητα πραγματοποίησης των στόχων σου.
 6. Τοιχοκόλλησε και διάβαζε καθημερινά, θετικά ρητά μηνύματα και επικαλέσου τη βοήθεια αγαπημένων σου προσώπων για την αναπτέρωση του ηθικού σου.
 7. Να αποφεύγεις τους αρνητικούς και γκρινιάρηδες ανθρώπους. Αυτοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους. Δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικοί είναι και επιζήμιοι.
 8. Να θυμάσαι: Είναι πολύ πιο ωφέλιμο για το πνεύμα και τη ψυχή σου να προσπαθείς να μάθεις από τους συνανθρώπους σου, ανώτερους και κατώτερους, παρά να σχολιάζεις τις αδυναμίες τους. Κανένας δεν είναι τέλειος, και όλοι κάτι έχουν να προσφέρουν.
 9. Μην επιτρέψεις σε κανένα εμπόδιο, κριτική ή περιστάσεις, να σε παρεκκλίνουν από την πορεία σου. Ξέγραψε το…τι θα πει ο κόσμος… Ο κόσμος “ούτως ή άλλως” δεν κάνει ποτέ θετικά σχόλια.
 10. Τράβα μπρος με κρίση πάντα το συμφέρον σου και την εκπλήρωση των στόχων σου… και ξεκίνησε την εφαρμογή του αριθμού 1 τώρα…και όχι αύριο το πρωί. Ν’αξιολογείς την πορεία εφαρμογής του προγραμματισμού σου κάθε εβδομάδα.
 11. Μην εγκαταλείψεις τις προσπάθειές σου ποτέ. Αν σκέφτεσαι και είσαι έτοιμος να υποχωρήσεις μη φοβηθείς. Είναι πολύ φυσιολογικό. Η ανασφάλεια που φέρνει τις προσωρινές υποχωρήσεις είναι ο “απαραίτητος δρόμος” που πρέπει να περάσεις για να φθάσεις στην επιτυχία. Την επόμενη μέρα το πρωί θα αισθανθείς πολύ καλύτερα. Να ξαναπροσπαθήσεις και να ξαναπροσπαθήσεις.
 12. Να θυμάσαι: Καμία επιτυχία δεν πραγματοποιείται με τις πρώτες προσπάθειες. Μάθε πρώτα να χάνεις μετά μάθε να επιμένεις σταθερά και μόνιμα στην εκπλήρωση των στόχων σου. Είναι αδύνατο να μην πετύχεις. Οι πετυχημένοι συνάνθρωποι σου εγγυώνται την επιτυχία σου, γιατί πέρασαν από τον ίδιο δρόμο…άντεξαν & πέτυχαν.

*Αν θες να αποκτήσεις ΔΩΡΕΑΝ τον αυθεντικό Δωδεκάλογο της Επιτυχίας σε έντυπη μορφή διαστάσεων 35×25 επικοινώνησε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-9594121/165 ή στο info@morax.gr. 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο Δωδεκάλογος της Επιτυχίας του Φίλιππου Μωράκη! https://www.insurancedaily.gr/o-dodekalogos-tis-epitychias-tou-filippou-moraki/