Ασφαλιστικές Ειδήσεις

O Donald Trump «στρίβειν διά των μεταρρυθμίσεων» στο ObamaCare


Την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του 45ου προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται πως “έχασαν” είτε περιέργως είτε -και για κάποιους- τεχνηέντως τα αμερικανικά μίντια και οι δημοσκοπήσεις. Όπως αναφέρεται στους New York Times με τίτλο “Πώς τα μίντια το κατάλαβαν λάθος”  τα μέσα ενημέρωσης δεν είχαν αντιληφθεί αφενός τη μεγάλη απήχηση του Trump και αφετέρου οι δημοσκόποι απέτυχαν παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν όλα τα συνήθη εργαλεία τους. Σε άρθρο του το asfalistikomarketing.gr το Σεπτέμβριο του 2015  με “D. Trump: Ο μάνατζερ που θέλει να γίνει πλανητάρχης”, σκιαγραφεί το προφίλ του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, μιλά για τον τρόπο ζωής του και τις βλέψεις του για το Λευκό Οίκο. 

της Βίκυς Γερασίμου

Ο κύβος ωστόσο ερρίφθη και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ  με όσα ακραία στοιχεία και εθνικιστικά -σεξιστικά χαρακτηριστικά  τον διακρίνουν ανέλαβε την προεδρεία των ΗΠΑ. Και λίγο μετά από την εκλογή του έκανε και την πρώτη στροφή από τα μέχρι στιγμής λεγόμενα του και δη από την άποψη του για το σύστημα υγείας του Obama το οποίο είχε σκοπό να καταργήσει.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal  θα εξετάσει το ενδεχόμενο “τροποποίησης” αντί κατάργησης του νόμου για την υγεία που επέβαλε ο πρόεδρος Barack Obama  διατηρώντας τις διατάξεις που επιτρέπουν σε γονείς να κρατούν στην ασφαλιστική τους κάλυψη σε μεγαλύτερη ηλικία τα παιδιά τους καθώς την απαγόρευση σε ασφαλιστικούς φορείς να αρνούνται την κάλυψη για προϋπάρχουσες παθήσεις.

Βασικός λόγος για αυτήν τη στροφή από την προεκλογική του δέσμευση για συνολική κατάργηση του νόμου, ήταν η συνάντηση που είχε  με τον πρόεδρο Barack Obama, ο οποίος πρότεινε την διατήρηση διατάξεων του νομοσχεδίου.

Για την ιστορία αναφέρουμε τις θέσεις στην ιστοσελίδα για την καμπάνια του:

“Από τον Μάρτιο του 2010, ο αμερικανικός λαός υπέφερε από την απίστευτη οικονομική επιβάρυνση που έφερε  το “Obamacare”. Η νομοθεσία αυτή, που ψηφίστηκε με κομματικά κριτήρια στη Βουλή και τη Γερουσία έχει οδηγήσει σε τραγικά και προβλέψιμα πρόσθετα κόστη, ιστοσελίδες που λεν λειτουργούν, μεγαλύτερο κόστος στην περίθαλψη, αύξηση ασφαλίστρων, λιγότερο ανταγωνισμό και λιγότερες επιλογές για τους πολίτες. Το Obamacare έχει αυξήσει την οικονομική αβεβαιότητα για κάθε πολίτη που κατοικεί σε αυτή τη χώρα και εκ των πραγμάτων θα καταρρεύσει.

Η ζημία που γίνεται από τους Δημοκρατικούς και τον Πρόεδρο Ομπάμα, υποκινούμενη από το Ανώτατο Δικαστήριο, θα είναι δύσκολο να ανατραπεί, εκτός αν ο επόμενος πρόεδρος και το Κογκρέσο των Ρεπουμπλικάνων φέρουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για μία ελεύθερη αγορά στον κλάδο της υγείας. Αλλά καμία από αυτές τις θετικές μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την κατάργηση του Obamacare. Την επόμενη ημέρα της εκλογής του Τραμπ θα ζητηθεί από το Κογκρέσο να να προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση του Obamacare…Οποιαδήποτε προσπάθεια μεταρρύθμισης πρέπει να ξεκινήσει με το Κογκρέσο. Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας στη Βουλή και τη Γερουσία πρέπει:  

Να καταργήσουν εντελώς το Obamacare. Κανείς δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος να αγοράσει ασφάλιση εάν δεν το επιθυμεί

 

Να προχωρήσουν στην τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου. Εφόσον η υπηρεσία που αγοράζεται  είναι σύμφωνη με τις κρατικές απαιτήσεις, κάθε πωλητής θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει ασφάλιση σε οποιαδήποτε πολιτεία. Επιτρέποντας τον πλήρη ανταγωνισμό στην αγορά αυτή, το κόστος ασφάλισης θα μειωθεί.

 

Να επιτραπεί στους πολίτες να χρησιμοποιούν τους Health Savings Accounts . Οι εισφορές στους HSAs θα πρέπει να είναι αφορολόγητες και θα πρέπει να αφήνονται να συσσωρεύονται. Οι λογαριασμοί αυτοί θα γίνουν μέρος της περιουσίας του ατόμου και μπορούν να μεταβιβάζονται στους κληρονόμους. Τα προγράμματα αυτά θα πρέπει να είναι ελκυστικά για τους νέους ανθρώπους που είναι υγιείς και μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Η ευελιξία και η ασφάλεια που παρέχεται από HSAs θα είναι μεγάλο όφελος για όλους όσους συμμετέχουν.

 

Διαφάνεια στην τιμολόγηση από όλους τους παρόχους στο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα τους γιατρούς και τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, όπως οι κλινικές και τα νοσοκομεία.

 

Να αφαιρέσουμε τους περιορισμούς στην αγορά φαρμάκων και να υπάρξει πρόσβαση σε φθηνότερα σκευάσματα. Το Κογκρέσο θα πρέπει να αφήσει στην άκρη τα συμφέροντα και να νοιαστεί για τον αμερικανικό λαό.

Δείτε εδώ το άρθρο του Ασφαλιστικού Marketing “D. Trump: Ο μάνατζερ που θέλει να γίνει πλανητάρχης”


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
O Donald Trump «στρίβειν διά των μεταρρυθμίσεων» στο ObamaCare! https://www.insurancedaily.gr/o-donald-trump-strivin-dia-ton-metarrythmiseon-sto-obamacare/