
Η Allianz-Tiriac Asigurari, είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της Ρουμανίας. Στην εταιρεία αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου ο Virgil Soncutean, ως CEO, αντικαθιστώντας τον Αυστριακό Remi Vrignaud ο οποίος διοικούσε την εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2012.
Ο Vrignaud θα συμμετέχει πλέον στο συμβούλιο ανωτάτων στελεχών της Allianz Group ως επικεφαλής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Allianz-Tiriac. Υπό των ημερών του, η Allianz-Tiriac Asigurari κατέκτησε την πρώτη θέση στην ασφαλιστική αγορά της Ρουμανίας, η οποία είχε κλονιστεί από αρκετά σκάνδαλα τα τελευταία έτη.
Το 2015, η εταιρεία είχε μικτά ασφάλιστρα 239 εκατομμύρια ευρώ, 7% υψηλότερα σε σύγκριση με το 2014. Η αύξηση των εσόδων κατά 17% σε σχέση με το 2012 και η αναλογία των λειτουργικών κερδών αυξήθηκε από 0,8% το 2012 σε σχεδόν 7% το 2015, σύμφωνα με το εκθέσεις της εταιρείας.
Η Allianz-Tiriac είχε μερίδιο αγοράς 12% το 2015, σύμφωνα με την Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικών Ρουμανίας (ASF).
Η Allianz-Tiriac Asigurari είναι μια κοινοπραξία του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου Allianz και του Ρουμάνου επενδυτή Ion Tiriac. Η Allianz κατέχει το 52% της εταιρείας και o Τiriac κατέχει το 44,5%.
Σχόλια

Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Αυξημένο κατά 13 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ΤΕΑ

Magenta Insurance: Ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις

ΕΑΕΕ: Που οφείλονται οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Η Cosmote Insurance έγινε Magenta

ΤτΕ: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας της DALLBOGG

ΕΕΑ: Ενημέρωση στις 11/6 για το "Ξεκινώ Επιχειρηματικά"
















