ΕΚΕ

ΟΑΣΕ: Πρόσκληση για αιμοδοσία


Όπως αναφέρει η ΟΑΣΕ “ο ΣΥΑΕ θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αιμοδοσία που θα γίνει σε χώρο της ασφαλιστικής εταιρίας «ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ» -την οποία και ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά της- και Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βοηθήσουν να σωθούν ΖΩΕΣ την Πέμπτη 05 / 07 / 2018 από τις 10.00 π.μ έως 14.00 μ.μ., Λ. Συγγρού 254 -258, (Είσοδος από τον πίσω παράλληλο δρόμο, Κομνηνών).

Γνωρίζετε ότι: Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το ανθρώπινο αίμα. Δεν μπορείς να κολλήσεις AIDS ή οποιαδήποτε άλλη λοιμώδη ασθένεια μέσω της αιμοδοσίας. Μία μονάδα πλήρους αίματος είναι αυστηρά ισοδύναμη του μισού λίτρου. Περίπου 1 στους 7 ανθρώπους που εισάγονται στο νοσοκομείο χρειάζονται αίμα. Οι γυναίκες λαμβάνουν 53% από τις μεταγγίσεις αίματος.

Οι άνδρες λαμβάνουν 47%. Μία μονάδα αίματος μπορεί να χωριστεί σε διάφορα συστατικά: ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια. Δεκατέσσερα εργαστηριακά πειράματα (11 για λοιμώδη νοσήματα) πραγματοποιούνται για την κάθε μονάδα του δωρισμένου αίματος.

Οι περισσότερες μεταγγίσεις αίματος γίνονται σε:

γυναίκες, με στόχο την αντιμετώπιση της αιμορραγίας, που αποτελεί επιπλοκή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

παιδιά με σοβαρή μορφή αναιμίας

θύματα ατυχημάτων

καρκινοπαθείς και ασθενείς που έχουν υποστεί εγχείρηση

Το αίμα σώζει ζωές. Χιλιάδες άνθρωποι θα πέθαιναν κάθε μέρα, αν κάποιοι άλλοι δε δώριζαν το αίμα τους. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν κάποιους που μπορεί να πέθαιναν, αν κάποιο άλλο άτομο δεν τους είχε δώσει το δώρο της ζωής- «το αίμα». Παρακαλούμε να διευκολυνθούν από τις εταιρείες τους, οι συνάδελφοι που επιθυμούν να προσέλθουν για να ενισχύσουν την Τράπεζα αίματος” .

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΟΑΣΕ: Πρόσκληση για αιμοδοσία! https://www.insurancedaily.gr/oase-prosklisi-gia-emodosia/