ΥΓΕΙΑ

Οι Έλληνες αγωνιούν για τα προς το ζην και μην αρρωστήσουν

Photo by Timon Studler on Unsplash

Οι Έλληνες ανησυχούν για τα εισοδήματά τους και πώς θα διαχειριστούν οικονομικά το ενδεχόμενο να νοσήσουν.

της Βίκυς Γερασίμου

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του ΟΟΣΑ και δείχνει ότι μεσοπρόθεσμα το 70% των Ελλήνων ανησυχεί για τα προς το ζην, και περίπου 1 στους 2 φοβάται το ενδεχόμενο να νοσήσει, ενώ μακροπρόθεσμα το 80% ανησυχεί για την οικονομική ασφάλεια κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης.

Κατά μέσο όρο στις 21 χώρες του ΟΟΣΑ οι μισοί πολίτες αναφέρουν ότι το να αρρωστήσουν ή να χάσουν τη δουλειά τους είναι ένας από τους βασικούς τρεις κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η οικογένειά τους μέσα στο επόμενο ένα ή δύο έτη. Αυτή είναι η πιο κοινή ανησυχία σε 14 από τις 21 χώρες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων χωρών με ιδιαίτερα ανεπτυγμένα συστήματα κοινωνικής προστασίας, όπως το Βέλγιο, η Φινλανδία και η Γαλλία.

Ειδικότερα στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα ένα-δύο χρόνια περίπου 5 στους 10 φοβούνται μην αρρωστήσουν, 4 στους 10 φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους και 3 στους 10 φοβούνται μην συμβεί εναντίον τους κάποια εγκληματική ενέργεια. Η ανησυχία για την υγεία επικρατεί και στις νεότερες γενιές, καθώς κατά μέσο όρο στις 21 χώρες, περίπου το 40% των ερωτηθέντων ηλικίας 20 έως 29 ετών ανησυχούν μήπως “γίνουν άρρωστοι ή ανίκανοι”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + nine =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι Έλληνες αγωνιούν για τα προς το ζην και μην αρρωστήσουν! https://www.insurancedaily.gr/oi-ellines-agonioyn-gia-ta-pros-to-zin-k/