Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ομαδική εικαστική έκθεση «7» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

stoart ktirio,ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στον Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, η εικαστική έκθεση με τίτλο «7», η οποία και θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 31ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που είναι αφιερωμένο στον πλούσιο, πολύμορφο και συχνά αναπάντεχο κόσμο της γυναίκας: «7η τέχνη-7 γυναίκες-7ταινίες». Συμμετέχουν με έργα εμπνευσμένα από εμβληματικούς γυναικείους χαρακτήρες του παγκόσμιου κινηματογράφου οι καλλιτέχνιδες:  Ιφιγένεια Αβραμοπούλου – «Ορλάντο», Πένυ Μονογιού – «Η κυρία θέλει έρωτα», Αλίκη Παππά – «Περσόνα», Βάσω Τζούτη – «Η Ωραία της Ημέρας», Δέσποινα Τσάκνη  – «Ευδοκία», Δέσποινα Φλέσσα – «Ζούσε τη Ζωή της» και Έλενα Χασαλεύρη – «Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα».

Οι ταινίες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις καλλιτέχνιδες θα προβληθούν και στη μεγάλη οθόνη στο πλαίσιο του ομώνυμου αφιερώματος του φεστιβάλ. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο καλλιτέχνης και ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννης Ψυχοπαίδης. Κάθε μια από τις νέες δημιουργούς ξεχώρισε η ίδια την ταινία που θα αντιπαρατεθεί εικαστικά και θα συνομιλήσει μαζί της, μέσα από τις ζωγραφικές ύλες, το σχέδιο και το χρώμα.

Οι επτά εκδοχές πάνω στη γυναικεία περσόνα των επτά νέων γυναικών-ανήσυχων εικαστικών δημιουργών, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα, σε μια εποχή μεγάλων ανατροπών, αποσταθεροποίησης, ανασφάλειας και σύγχυσης, εποχή που επιβάλλει νέους κοινωνικούς και ιδεολογικούς επαναπροσδιορισμούς αλλά και μαχητική στάση ζωής.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ομαδική εικαστική έκθεση «7» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»! https://www.insurancedaily.gr/omadiki-ikastiki-ekthesi-7-ston-choro-technis-stoart-korai/