Κοινωνική Ασφάλιση

Όταν οι συνταξιούχοι δεν γνωρίζουν τις συντάξεις τους


Όταν οι συνταξιούχοι δεν γνωρίζουν τις συντάξεις τους Άγνωστο είναι για 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχων το ύψος των επανυπολογισθεισών συντάξεων τους.

Ο λόγος για τις παλιές συντάξεις, δηλαδή εκείνες οι οποίες είχαν καταβληθεί έως και την 12η /5/2016, οι οποίες έχουν επανυπολογισθεί με βάση τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Όσες, μετά τον επανυπολογισμό, εμφάνισαν αρνητική προσωπική διαφορά (καθώς κατέστησαν χαμηλότερες σε σχέση με το προ του νόμου Κατρούγκαλου ύψος τους) δεν μειώθηκαν την 1η/1/2019.

Διατήρησαν τη “διαφορά” τους. Όσες, μετά τον επανυπολογισμό τους, εμφάνισαν θετική προσωπική διαφορά, αυξήθηκαν κατά 1/5 της διαφοράς τους.

Ωστόσο, κανένας συνταξιούχος των δύο παραπάνω βασικών κατηγοριών δεν έχει μάθει το ύψος της επανυπολογισθείσας σύνταξής τους. Μάλιστα, πολλοί ζήτησαν από τον ΕΦΚΑ να μάθουν το…ύψος της νέας σύνταξής τους. Ωστόσο, ο ΕΦΚΑ τους απάντησε πως αυτό δεν αποτελεί ”επιτακτική υποχρέωση” του ….


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Όταν οι συνταξιούχοι δεν γνωρίζουν τις συντάξεις τους! https://www.insurancedaily.gr/otan-oi-syntaxioychoi-den-gnorizoyn-ti/