Ασφαλιστικές Ειδήσεις

“Ό,τι περίμενε η αγορά 50 χρόνια το κέρδισε μέσα στην κρίση”

Ν. Χαλκιόπουλος

Την εκτίμησή του ότι μέσα στην επόμενη τριετία ο αριθμός ασφαλιστικών εταιρειών θα μειωθεί από τις 60 που είναι σήμερα περίπου στις μισές εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου της Ευρωπαικής Πίστης, κ. Νίκος Χαλκιόπουλος,

του Πλάτωνα Τσούλου

Όπως ο ίδιος ανέφερε στο πλαίσιο παρουσίασης οικονομιών αποτελεσμάτων της εταιρείας τα αυξημένα οικονομικά βάρη από την εφαρμογή των νέων κανονισμών της ΕΕ και της SII, αλλά και ο οξύς ανταγωνισμός που χαρακτηρίζει τον κλάδο εδώ και πολλά χρόνια θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη συγκέντρωση την ασφαλιστική αγορά.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που επέφερε η μνημονιακή περίοδος στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης ανέφερε: “ό,τι περίμενε η αγορά 50 χρόνια το κέρδισε μέσα στην κρίση. Ο πολίτης συνειδητοποίησε ότι για τις μελλοντικές απαιτήσεις του στην υγεία και τη σύνταξη ότι δεν μπορεί να προσβλέπει αποκλειστικά στο κράτος.

Το κράτος πλέον δεν παίζει το ρόλο που έχει πριν από το 2008 με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι πολίτες να πλησιάζουν την ασφαλιστική αγορα για να καλύψουν τις ανάγκες τους”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
“Ό,τι περίμενε η αγορά 50 χρόνια το κέρδισε μέσα στην κρίση"! https://www.insurancedaily.gr/oti-perimene-agora-50-chronia-kerdise-mesa-stin-krisi/