Ασφαλιστικές Ειδήσεις

P. Economides: Μας έδωσε Πολλά Μηνύματα που πρέπει να Κρατήσουμε!


SESAE_Economides1Την Τρίτη 26/2/13 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλία του δικού μας διακεκριμένου Διαφημιστή, Peter Economides ο οποίος είναι ιδρυτής της TVWA, μιας διαφημιστικής που έχει πελάτες την παγκόσμια Coca Cola, την Apple και πολλές άλλες πολυεθνικές! Γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του χρόνια στη Νότιο Αφρική ως στέλεχος της Coca Cola, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στην παγκόσμια Αγορά της δημιουργώντας τις διαφημίσεις της και χαράσσοντας τη Στρατηγική της. Δεν γνωριζουμε αν γνωρίζετε ότι είναι τρομερά δύσκολο να δημιουργήσεις ένα διαφημιστικό σπότ για ένα τόσο κορυφαίο Brand name! Ήταν άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση που οργανώθηκε από το Σύνδεσμο Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιριών. Όταν μια παρόμοια ομιλία συγκεντρώνει πάνω από 160 στελέχη της Ασφαλιστικής Αγοράς, σημαίνει ότι πράγματι το ενδιαφέρον υπήρξε τεράστιο! Ο Peter Economides είναι ένας χαρισματικός ομιλητής και κράτησε το ακροατήριό του σε εγρήγορση για πάνω από μιάμιση ώρα. Έθιξε πολλά θέματα τα περισσότερα από τα οποία είχαν σχέση μα την “Προσωπική Βελτίωση” του Ατόμου και ιδίως τη σημασία του «Θετικού Τρόπου Σκέψης»! Είπε χαρακτηριστικά: Μία από τις πρώτες κουβέντες που εισέπραξα όταν άρχισα να συναλλάσσομαι με Έλληνες, ήταν «Δεν γίνεται»! Όλα ήταν «Δεν Γίνεται» Εδώ είναι Ελλάδα! Διαβάστε τη συνέχεια. Είναι ενδιαφέρουσα.

Τόνισε ιδιαίτερα αυτό πού λέμε συχνά στην Αγορά μας: Το κοινό των όλων των πετυχημένων Ατόμων στο κόσμο είναι η Δύναμη της «Πίστης» για την «Αξία» των Υπηρεσιών που διαπραγματεύονται να Πουλήσουν! Η επιτυχία δεν είναι η «Επωνυμία»! Είναι αυτά που οδηγούν στην «Επωνυμία»! Οι Ψίθυροι, οι Απόψεις και οι Αντιλήψεις των τελικών καταναλωτών που πηγάζουν  από την «Αξία» που εισπράττουν από το Θεσμό μας! Η μαγική Λέξη που χρειαζόμαστε κάθε φορά που ψάχνουμε για Μηνύματα είναι η λέξη: «Γιατί» Γιατί κάνουμε αυτό, ή το άλλο Γιατί γράφουμε αυτό ή το άλλο, Γιατί σχεδιάζουμε αυτό ή το άλλο; Δεν σας θυμίζει αυτό το «Γιατί» την περίφημη «Μαιευτική» του Σωκράτη;

Για αυτό η «Επωνυμία» ή το γνωστό «Branding» είναι τόσο επίκαιρο στην Εποχή μας. Γιατί περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνονται στα Προϊόντα ή τις Υπηρεσίες που προσφέρουμε στο κοινό. Πρέπει να ξαναχτίσουμε την «Επωνυμία μας» ως χώρα και να προβάλλουμε τους Έλληνες και όχι την Ελλάδα. We must Re-brand Greeks, not just Greece, υπογράμμισε ο διάσημος Έλληνας Διαφημιστής. Ως Έλληνες διαπρέπουμε σε όλους τους τομείς, είπε και ανέφερε αρκετούς νέους Έλληνες που διακρίθηκαν στο Διαδίκτυο για τις επιτυχίες του! Δεν αντιμετωπίζουμε μια απλή «Οικονομική Κρίση»! Αντιμετωπίζουμε μια «Κρίση Αξιών». Μας λείπει η Πίστη, η Αυτοπεποίθηση, η Μαχητικότητα του Νικητή, Συναισθήματα  που χτίζονται από τις «Αξίες» μας!

Μάλλον για αυτό τονίζουμε εμείς, οι Πολιτικοί μας, δεν διαπραγματεύτηκαν με επιτυχία το Μνημόνιο και τη γενικότερη σχέση μας με την ΕΕ, πέρα από το δεδομένο χρηματισμό τους που τον Πιστεύει ακράδαντα όλος ο πληθυσμός της χώρας! Και οι Νορβηγοί και οι Γερμανοί Χρηματίζονται! Προσέχουν όμως και προστατεύουν λίγο και την Κοινωνία τους!

Με την ευκαιρία και με έκπληξη επίσης, και  δυστυχώς για μας,  διαβάσαμε πρόσφατα ένα κείμενο που επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν αρκετοί στο χώρο μας που καταφέρονται κατά του Branding! Τις αποκάλεσαν… “Σαχλαμάρες”! Επιπλέον σε ένα παραλήρημα έπαρσης βγάζουν όλους τους Διευθυντές Πωλήσεων και Εκπαίδευσης… της Αγοράς μας…  Άσχετους! Επιβεβαιώνουν απλά πόσο…  Άσχετοι είναι οι ίδιοι, επιμένοντας στις παλιομοδίτικες φιλολογικές απόψεις του 1960! Το παράδοξο είναι ότι τολμούν και εμφανίζονται ως… opinion leaders, ενώ το ιστορικό της καριέρας τους στον Κλάδο ήταν πάντα μέτριο!

Πολλοί Έλληνες Ζουν στο… παρελθόν, είπε ο Peter για αυτό και η Τουριστική Διαφήμιση της Ελλάδος έλεγε: Visit Greece. All time Classic! Δεν μπορούμε να κολλάμε στο παρελθόν, τόνισε!  Πρέπει να προβάλουμε την «Αξία» των Υπηρεσιών που προσφέρουμε σήμερα στην Ανθρωπότητα, που πηγάζει από την Αρχαία Ιστορία μας!

Ακούγοντας τον Peter Economides, η σκέψη μας πήγε στον Ιερό Θεσμό της Ασφάλισης και πόσο απομακρυσμένοι είμαστε οι περισσότεροι από την «Μοναδική Αξία» που συνεπάγεται η «Ασφάλιση»! Μπλεχτήκαμε με τη σφαγή του Ανταγωνισμού της Τιμής, των Προμηθειών, των Μεγεθών, των Κερδών και αγνοήσαμε την «Μοναδική Αξία» μας χαρίζει το Θεσμός των οποίων υπηρετούμε! Το Μήνυμα που δεσπόζει τα τελευταία χρόνια τις βραβεύσεις του Money Show θα έπρεπε να είχε κατοχυρωθεί και να εμφανίζεται σε κάθε ειδοποιητήριο λήξης των Ασφαλίστρων, με μεγάλα γράμματα, στο πίσω μέρος του ειδοποιητηρίου:

Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες αποτελούν τον Μοναδικό Κλάδο της Οικονομίας που επιστρέφουν της μετρητοίς στους Ασφαλισμένους Πελάτες τους, το 63% των Ασφαλίστρων που Εισπράττουν για Αποζημιώσεις Νοσηλείας και άλλων Ατυχημάτων! Το 2012 κατέβαλαν περίπου €3 δις από τα €5 δις που εισέπραξαν!  Αυτή η «Αξία» είναι μια Ανεκτίμητη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητη! Από κανένα Πολίτη.

Θυμηθήκαμε και ένα άλλο Μήνυμα που υπήρξε καθοριστικό στην Καριέρα μας: Και αυτό θα πρέπει να κυκλοφορεί πλούσια στα διαφημιστικά μηνύματά μας!

Η Ασφάλεια Ζωής είναι το Πολυτιμότερη Υπηρεσία στον Κόσμο γιατί εμφανίζεται τη Στιγμή που τη Χρειαζόμαστε, όσο δεν Χρειαζόμαστε Τίποτα άλλο στον Κόσμο τη δεδομένη Στιγμή!

Ο  Peter αναφέρθηκε και σε μια ανεκδιήγητη φράση που είπε ένας υπουργός της Κυβέρνησης η οποία αποδεικνύει άλλη μια Ασχετοσύνη και Αγκύλωση που κυριαρχεί ακόμα σε πολλούς Έλληνες:  Το «Μάρκετινγκ» είναι μια  περιττή υπόθεση και για αυτό το καταργούμε ως μάθημα από τα πανεπιστήμια!   Δεν πίστευα αυτό που άκουγα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Peter!

Τόνισε επίσης ότι τα Social Media προσφέρουν ένα ανεκτίμητης Αξίας Δίκτυο Προώθησης των Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, δεδομένου ότι το Facebook έχει πάνω από 1,1 δις μέλη και οι ιστοσελίδες είναι πάνω από 2,5 δις! Τα Social Media«Πουλάνε» και “Πουλάνε σχεδόν Τζάμπα», αν αγγίξεις τις πύλες του λαβύρινθου που τα χαρακτηρίζει.

Το κύριο Μήνυμά του για οτιδήποτε κάνουμε ήταν: Γιατί – Πώς – Τι

Στέλνουμε τα θερμότερα συγχαρητήριά μας στις Εταιρείες που στήριξαν την εκδήλωση και ελπίζουμε να συνεχίσουν να μας προσφέρουν αυτού του είδους την Πνευματική Τροφή που τη χρειαζόμαστε έντονα! Είναι οι Εταιρείες: “AON BENFIELD” και “MAPFRE ASISTENCIA”, ως Χρυσοί Χορηγοί, οι Ασφαλιστικές Εταιρείες “ΑΓΡΟΤΙΚΗ»”, “ERGO” και  “HDI-GERLING”, ως Μεγάλοι Χορηγοί και η Ασφαλιστική Εταιρία «AIG» ως Χορηγός.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + eighteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
P. Economides: Μας έδωσε Πολλά Μηνύματα που πρέπει να Κρατήσουμε! ! https://www.insurancedaily.gr/p-economides-ston-sesae-i-antistrofi-tou-klimatos-einai-efikti/