ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Π. Φιλιππίδης: Τα νέα δίκτυα πωλήσεων συνεισφέρουν στην αύξηση του ανταγωνισμού

Ιντερσαλόνικα

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του Νομού Κέρκυρας – στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό” – επισκεφτήκαμε τους κ. Παύλο Φιλιππίδη και Ευστάθιο Κατσαρό στο υποκατάστημα της Ιντερσαλόνικα στην Κέρκυρα και μιλήσαμε μαζί τους σχετικά με την εικόνα της τοπικής αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Από πότε διατηρεί η Ιντερσαλόνικα υποκατάστημα στο νησί της Κέρκυρας;

Η Ιντερσαλόνικα άνοιξε το υποκατάστημά της στην Κέρκυρα τον Σεπτέμβριο του 2010.

Έχετε συνεργασίες με Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές στο νησί ή το υποκατάστημα λειτουργεί ως ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Εταιρείας;

Στον νομό Κέρκυρας έχουμε στρατηγικές συνεργασίες με Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές ώστε να καλύπτουμε γεωγραφικά ολόκληρο το νησί και να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες του ομίλου Ιντερσαλόνικα.

Εσείς από πότε αναλάβατε το υποκατάστημα; Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την τοπική Ασφαλιστική αγορά;

Ανέλαβα καθήκοντα στο υποκατάστημα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010, η εικόνα που έχω από την τοπική αγορά είναι γενικά αρκετά καλή. Σαν ένας μικρός επαρχιακός νομός έχει τις ιδιαιτερότητές του αλλά λόγω τουρισμού υπάρχουν και αυξημένες ασφαλιστικές ανάγκες οι οποίες καλύπτονται από αρκετούς Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές που δραστηριοποιούνται στο νησί της Κέρκυρας.

Πόσα οχήματα Οδικής Βοήθειας διατηρεί η Εταιρεία στο νησί; Εξυπηρετεί και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες;

Έχουμε 2 ειδικά οχήματα της Οδικής Βοήθειας, ώστε να καλύπτουμε άμεσα τις όποιες ανάγκες προκύπτουν μιας και πέρα της Οδικής Βοήθειας κάνουμε και καταγραφές ατυχημάτων. Τον τελευταίο χρόνο η Ιντερσαλόνικα έχει καταφέρει να δημιουργήσει στρατηγικές συμφωνίες με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες μιας και διαθέτει τον πιο πλήρη και οργανωμένο στόλο οχημάτων Οδικής Βοήθειας στην Ελλάδα ώστε να αξιοποιεί στο μέγιστο την δυναμική της. Καθόλου τυχαίο άλλωστε, ότι είμαστε η μόνη ασφαλιστική εταιρεία η οποία έχει άδεια αυτόνομης πανελλαδικής εμβέλειας.

Υπάρχουν ανασφάλιστα στο νησί σας; Παρατηρήσατε αύξηση παραγωγής την περίοδο που ξεκίνησαν τα πρόστιμα.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα αλλά πιστεύω ότι με την πλήρη εφαρμογή του νόμου και τη σωστή ενημέρωση για το τι ακριβώς ισχύει αυτό το φαινόμενο θα εκλείψει. Την καλοκαιρινή περίοδο παρατηρήσαμε μια αύξηση παραγωγής που σίγουρα οφείλεται στην εφαρμογή του νόμου.

Τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων (direct, bancassurance) έχουν αυξήσει τον ανταγωνισμό;

Σίγουρα κάθε νέο δίκτυο πωλήσεων που δημιουργείται συνεισφέρει στην αύξηση του ανταγωνισμού. Προσωπικά μου αρέσει να εργάζομαι σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου όμως κυριαρχεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία και για αυτό, εύχομαι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο το οποίο θα επιβλέπει όλα τα δίκτυα πωλήσεων ώστε να μην παραπλανούν τον κάθε καταναλωτή/ενδιαφερόμενο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Π. Φιλιππίδης: Τα νέα δίκτυα πωλήσεων συνεισφέρουν στην αύξηση του ανταγωνισμού! https://www.insurancedaily.gr/p-filippidis-ta-nea-diktya-poliseon-synisferoun-stin-afxisi-tou-antagonismou/