Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Π. Γλεντής: 50 χρόνια στην 1η γραμμή των Επιθεωρητών


Η ιστορία του Παναγιώτη Γλεντή, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του συστήματος επιθεωρήσεων στην Εθνική Ασφαλιστική αλλά και με τη δόμηση του agency από τη δεκαετία του ‘70 μέχρι σήμερα. Η συμβολή του στην πορεία της ιδιωτικής ασφάλισης και η μετεξέλιξη αρκετών εκ των συνεργατών του, αποτυπώνονται μέσα από την πολυετή του ιστορία. Κι αυτό γιατί βασικό στοιχείο στη σχεδόν πενηντάχρονη δραστηριοποίησή του στις ασφαλίσεις είναι η διορατικότητά του στην επιλογή των συνεργατών του και ταυτόχρονα η ικανότητά του να αποτελεί «εκκολαπτήριο» διευθυντών και επιθεωρητών. Στη διαδρομή του δημιούργησε 5 επιθεωρήσεις πωλήσεων, δεκάδες γραφεία και χίλιους επαγγελματίες σε διάφορες βαθμίδες του κλάδου. Ως Επιθεωρητής σήμερα εποπτεύει 7 γραφεία: Αδαμάκη, Γεωργιάδη, Γλεντή, Θεοδωρακόπουλου, Καταγά, Κατσαϊδώνη και Τσουκαλά.

Η ενασχόλησή του με το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου ξεκινά σε ηλικία 21 ετών, το 1973. Για την εποχή, η απόφασή του να ασχοληθεί με τις ασφαλίσεις ήταν αρκετά τολμηρή με δεδομένο ότι η Ασφαλιστική Αγορά είχε ένα πολύ περιορισμένο ρόλο ως οικονομικός κλάδος. Όπως εξιστορεί ο ίδιος, αναζητούσε ένα επάγγελμα απόλυτα αξιοκρατικό ώστε η προσωπική του δραστηριότητα να αποτυπώνεται στην εξέλιξή του.

Γνώριζε ότι μόνο μέσω ενός επαγγέλματος που θα διακρινόταν με την αξία του θα μπορούσε και να εκφράσει τις επιθυμίες και τα οράματά του, να ικανοποιήσει την επιθυμία του να έρχεται σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο προσφέροντας λύσεις σε ζωτικά προβλήματα και ανάγκες του και να επιτύχει το στόχο του, να αφήσει δηλαδή ανεξίτηλο το αποτύπωμά του σε έναν κλάδο που τα επόμενα χρόνια θα έπαιζε ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομία της πατρίδας μας.

Δημιούργησε 5 επιθεωρητές πωλήσεων, δεκάδες γραφεία και χίλιους επαγγελματίες

Στρατηγικός στόχος η κορυφή

Η επιθυμία του Π. Γλεντή για δράση ήταν ισχυρή από νεαρή ηλικία. Για αυτό και δεν είναι τυχαίος ο προσανατολισμός του στον ασφαλιστικό χώρο. Είχε αντιληφθεί ότι σε αυτόν μπορούσε να αναπτυχθεί σε διάφορες κατευθύνσεις. Είχε αφενός τη δυνατότητα να ασκήσει ένα επάγγελμα που απαιτούσε δυναμισμό και αφετέρου να προσφέρει πραγματικά στους συνανθρώπους του ασφάλεια, ηρεμία, σιγουριά και προοπτική. Μοναδική οπτική στο σχεδιασμό του αποτέλεσε ανέκαθεν η κορυφή, ποιοτικά και ποσοτικά, σε επίπεδο παραγωγής αλλά και συνεργατών. Στα πρώτα του βήματα ασχολήθηκε κυρίως με τον κλάδο Αυτοκινήτου και μάλιστα με συγκεκριμένα όρια καλύψεων για όλες τις Εταιρείες. Άσκησε και τους υπόλοιπους Γενικούς Κλάδους στους οποίους υπήρχε ωστόσο εξαιρετικά περιορισμένη ζήτηση. Ο κλάδος Ζωής βρισκόταν σε νηπιακή μορφή με χαμηλού επιπέδου καλύψεις και φυσικά ανύπαρκτες πωλήσεις, ενώ εκείνη την περίοδο η ασφαλιστική δραστηριότητα ασκείτο από Ασφαλιστικούς Πράκτορες μικρής επαγγελματικής εμβέλειας αφού και το αντικείμενο ήταν πολύ περιορισμένο.

 

Η σταδιοδρομία του σαν ασφαλιστικός σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία στον κλάδο Ζωής ήταν απόλυτα επιτυχημένη, αφού γρήγορα κατάφερε να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις παραγωγής, με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις. Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο η αρχή της πορείας του. Αποφασίζει να προχωρήσει σε ένα νέο ακόμα πιο τολμηρό βήμα, να δημιουργήσει ομάδα συνεργατών, μέσα σε ένα σύστημα ιεραρχίας πωλήσεων το Agency System. Και έτσι το 1978 προάγεται σε unit manager – ομαδάρχη, έχοντας στην ομάδα του τους κ. Γ. Παϊκόπουλο (που αργότερα έγινε Συντονιστής Επιθεωρητής), Π. Καμίτση (μετέπειτα Επιθεωρητή Πωλήσεων), Αν. Κουμπουρλή (μετέπειτα Προϊστάμενο Γραφείου Πωλήσεων) και Αρ. Τσιούτσια (μετέπειτα Προϊστάμενο Γραφείου Πωλήσεων). Ο τρόπος που εξελίσσεται η ομάδα του σε επίπεδο συλλογικό αλλά και ατομικό αποκαλύπτει ότι ο Π. Γλεντής έχει ταλέντο στο να επιλέγει και να αξιοποιεί συνεργάτες.

Η ενσωμάτωση στην Εθνική Ασφαλιστική και το άλμα στη «Ζωή»

Η απόλυτα πετυχημένη πορεία του ως Ομαδάρχη τον οδηγεί γρήγορα στον επόμενο σταθμό, σε αυτόν του Προϊσταμένου Γραφείου Πωλήσεων. Έτσι το 1980 προάγεται σε ηλικία 28 ετών στο βαθμό του Agency Manager (Διευθυντή Γραφείου Πωλήσεων). Η ανάπτυξη και η στελέχωση του γραφείου του είναι πολύ μεγάλη και οι επιδόσεις του δημιουργούν αίσθηση και εντύπωση σε όλη την τότε Ασφαλιστική Αγορά. Το 1983 είναι ο χρόνος που ο Π. Γλεντής και οι άξιοι συνεργάτες του, αποφασίζουν να συνεργαστούν με τη μεγαλύτερη Ασφαλιστική Εταιρεία της χώρας την «ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ». Η παρουσία του Π. Γλεντή αλλάζει όλα τα δεδομένα στο Agency System της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.

  Η πεμπτουσία της «δουλειάς» του είναι ότι ο ασφαλιστής πρέπει να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον πελάτη

Ένα σύστημα πωλήσεων που μέχρι τότε έχει περιορισμένη ευελιξία και περιορισμένη ανάπτυξη αρχίζει με πρωτεργάτη τον Π. Γλεντή να πρωταγωνιστεί στον κλάδο Ζωής σε όλη την Ασφαλιστική Αγορά. Το Γραφείο στελεχώνεται από δεκάδες νέους ικανούς συνεργάτες, που με τη δουλειά τους απογειώνουν κυριολεκτικά την παραγωγή κυρίως του κλάδου Ζωής, οι περισσότεροι από αυτούς τους συνεργάτες διαπρέπουν ακόμα και σήμερα: Γ. Παϊκόπουλος, Γ. Φουφόπουλος, Χρ. Χρυσολόγου, Αν. Χρυσός. Το 1985 ο Π. Γλεντής γίνεται «πατέρας» του πρώτου ασφαλιστικά παιδιού του. Ο Π. Καμίτσης προάγεται στο βαθμό του Διευθυντή Γραφείου Πωλήσεων. Το 1987 προάγονται στο βαθμό του Προϊσταμένου Γραφείου Πωλήσεων ο Γ. Παϊκόπουλος και ο Αν. Κουμπουρλής.

Το 1988 είναι ένας χρόνος ορόσημο διότι ο ίδιος προάγεται σε ηλικία 36 ετών στο βαθμό του Επιθεωρητή Πωλήσεων. Στα χρόνια που ακολουθούν η Επιθεώρηση πρωταγωνιστεί όχι μόνο στην παραγωγή, αλλά και στη γέννηση νέων Γραφείων με ισχυρή στελεχιακή βάση, παραγωγικότητα και επίτευξη υψηλών στόχων. Οι απόψεις του Π. Γλεντή γίνονται σεβαστές και συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της Εταιρείας και στην ανάδειξή της στις πρώτες θέσεις σε όλη την Ασφαλιστική Αγορά.

Δημιουργία Νέων Επιθεωρήσεων

Ως Επιθεωρητής ο Π. Γλεντής δημιούργησε ισχυρούς Επιθεωρητές που άντεξαν σε βάθος χρόνου. Η αρχή γίνεται το 1991, χρονιά ορόσημο, καθώς προάγεται στο βαθμό του Επιθεωρητή ο Γ. Παϊκόπουλος. Τα σχέδια, τα οράματα και οι φιλοδοξίες του Π. Γλεντή όχι μόνο δεν σταματούν εδώ, γίνονται περισσότερα και μεγαλύτερα, η πίστη στην επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων στόχων μετουσιώνεται στην καθημερινή πρακτική. Ο χώρος που στεγάζεται το γραφείο του (Θησέως 214) είναι πια το «σπίτι» εκατοντάδων συνεργατών με όνειρα και επιθυμίες που χτίζουν κυριολεκτικά σε ένα επάγγελμα με υψηλές απολαβές και ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές για καταξίωση στην Ασφαλιστική Αγορά και όχι μόνο. Το 1994 δημιουργείται ο δεύτερος Επιθεωρητής ο Π. Καμίτσης.

Με τον ιδιαίτερο τρόπο ηγεσίας που τον διακρίνει, εμπνέει και καθοδηγεί τους συνεργάτες του σε πολύ υψηλές ποσοτικά επιδόσεις χωρίς να παραβλέπει και την ποιότητα. Η ευθύτητα και ο αυθορμητισμός του είναι κύρια στοιχεία του χαρακτήρα του

Ο Π. Γλεντής συνεχίζει την πορεία του με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς και η παραγωγή του ανεβαίνει ακόμα περισσότερο και στον κλάδο Ζωής και στους υπόλοιπους Γενικούς Κλάδους. Η πεμπτουσία της «δουλειάς» του είναι ότι ο ασφαλιστής πρέπει να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον πελάτη καλύπτοντας τις συνολικές του ανάγκες. Με αυτό τον τρόπο ο συνεργάτης αποκτά μεγαλύτερα εισοδήματα και ο πελάτης δεν αναζητά άλλους ασφαλιστές και άλλες εταιρείες προς αυτή την κατεύθυνση. Το 1998 δημιουργείται, από τον Επιθεωρητή Γ. Παϊκόπουλο και προάγεται στο βαθμό του Επιθεωρητή ο Γ. Φουφόπουλος που πρωταγωνιστεί όλα τα τελευταία χρόνια στην Ασφαλιστική Αγορά. Το 2003 προάγεται στο βαθμό του Επιθεωρητή ο Χρ. Χρυσολόγου που επίσης πρωταγωνιστεί στην Ασφαλιστική Αγορά. Τα χρόνια που ακολουθούν είναι εξαιρετικά και από πλευράς-παραγωγής και από πλευράς ανάπτυξης νέων Γραφείων Πωλήσεων.

Με ασίγαστο πάθος για δουλειά, πιστεύοντας σε αρχές και ανθρώπινες αξίες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του κάθε συνεργάτη, συνέχισε να δημιουργεί νέα στελέχη είτε σε επίπεδο Προϊσταμένων Ομάδων είτε σε επίπεδο Γραφείων Πωλήσεων. Με τον ιδιαίτερο τρόπο ηγεσίας που τον διακρίνει, εμπνέει και καθοδηγεί τους συνεργάτες του σε πολύ υψηλές ποσοτικά επιδόσεις χωρίς να παραβλέπει και την ποιότητα. Η ευθύτητα και ο αυθορμητισμός του είναι κύρια στοιχεία του χαρακτήρα του.

Οι αρχές και τα πιστεύω του συμβάλλουν πάρα πολύ στο καλό κλίμα σχέσεων που πρέπει να υπάρχει στις μονάδες του και επιβάλει συναινετικές λύσεις όταν και όποτε παρουσιαστούν προβλήματα. Είναι αυστηρός και απαιτητικός προς όλους, γιατί θεωρεί ότι σε αυτήν τη δουλειά δεν έχουν θέση οι μέτριοι και οι ολίγοι. Όσοι τον ακολουθούν δεν επιτυγχάνουν μόνο παραγωγικά και εισοδηματικά, αλλά καταξιώνονται ως «επαγγελματίες» ασφαλιστικοί σύμβουλοι. Το 2011 γεννιέται μία ακόμη Επιθεώρηση, αυτή του Αντ. Χρυσού που αναμένεται κι αυτή να διαπρέψει στην Ασφαλιστική Αγορά. Από το 2011 μέχρι σήμερα η μεγάλη αυτή πορεία συνεχίστηκε με δημιουργία νέων μονάδων και η ιστορία συνεχίζεται με τον πήχη των προσδοκιών να τίθεται πάντα ψηλά.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Οκτωβρίου 2018


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Π. Γλεντής: 50 χρόνια στην 1η γραμμή των Επιθεωρητών! https://www.insurancedaily.gr/p-glentis-50-chronia-stin-1i-grammi-ton-epitheoriton/