Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Π. Κασκαρέλης: Με κερδοφορία και ενίσχυση οικονομικών μεγεθών κλείνει το 2016 για την Υδρόγειο

Π. Κασκαρέλης

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική ολοκληρώνει μία σημαντική χρονιά, κατά την οποία έχουμε πετύχει, μετά από μία μακρά περίοδο προετοιμασίας και σημαντικών τομών σε όλο το εύρος της Εταιρείας, την πλήρη προσαρμογή μας στα νέα πρότυπα της Φερεγγυότητας ΙΙ.

του Παύλου Κασκαρέλη, Αντιπροέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου στην Υδρόγειο Ασφαλιστική

Το οικονομικό έτος θα κλείσει με κερδοφορία και ενίσχυση όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών της Εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, την 30.09.2016, το ενεργητικό της Εταιρείας παρουσιάζεται αυξημένο στα €219.02 εκατ. (από €212.05 την 31.12.2015) ενώ το σύνολο των επενδύσεων (χρεόγραφα, ακίνητα και χρηματικά διαθέσιμα) ανέρχεται, επίσης αυξημένο, στα €178,85 εκατ. (από €174,39 εκατ. την 31.12.2015).

Τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας ανέρχονται, την 30.9.2016, στα €58,60 εκατ. (από 45,89 εκατ. στις 31.12.2015) ενώ το ποσοστό κάλυψης των κεφαλαιακών απαιτήσεων φερεγγυότητας (SCR Ratio) της Εταιρείας διαμορφώνεται στο 150.3%.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το 2016 αναμένεται να ανέλθει στα €66 εκατ. Η Εταιρεία μας έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια μία στρατηγική που εστιάζεται στη χρηστή διαχείριση, την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και τους συνεργάτες της, τις υποδομές, την τεχνολογία, την παροχή σύγχρονων, ευέλικτων και σωστά τιμολογημένων ασφαλιστικών λύσεων.

Με αυτήν τη λογική θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά με στόχο να δημιουργήσουμε, μέσα από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας, μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για τους πελάτες και συνεργάτες μας. Όσον αφορά το ευρύτερο ασφαλιστικό τοπίο, ευχόμαστε, μέσα στο 2017, να δούμε έστω και τα πρώτα σημάδια μιας ασφαλιστικής αφύπνισης της Ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας.

Ευχόμαστε να μπουν τα θεμέλια ώστε να μπορέσει ο κλάδος μας, η ιδιωτική ασφάλιση, μέσα πάντοτε από συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και με όρους αξιοπιστίας, να διεκδικήσει τη θέση που του αξίζει στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα λιγότερους ανασφάλιστους Έλληνες και λιγότερες ανασφάλιστες περιουσίες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × three =

To Top