
Νέα αύξηση καταγράφει φέτος το μέσο κόστος αποζημιώσεων στον κλάδο ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ID, στο δεκάμηνο του 2024 το μέσο επίπεδο αποζημιώσεων διογκώθηκα κατά περίπου 40 ευρώ, υπερβαίνοντας πια σε αξία τα 1.300 ευρώ ανά ατύχημα.
Πέρυσι, το μέσο κόστος αποζημιώσεων είχε διαμορφωθεί στα περίπου 1.270 ευρώ.
Παράλληλα, η αγορά διαπιστώνει αυξημένη και τη συχνότητα ατυχημάτων, στα επίπεδα του +7% σε σχέση με το 2023, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι τα τροχαία ατυχήματα χρόνο με το χρόνο καθίστανται όλο και πιο σοβαρά, κρίνοντας από τη συχνότητα των θανατηφόρων συμβάντων.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα έχει ήδη ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να προβληματίζει εκτός από τις ασφαλιστικές εταιρείες και την πολιτεία. Πάντως, οι ασφαλιστές θεωρούν ότι η αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ίσως συνετίσει όσους επιμένουν να οδηγούν στο όριο της επικινδυνότητας.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
1,2 εκατομμύρια σπίτια στην Αγγλία στο “έλεος” των πλημμυρών
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας

Anytime: Το αύριο της ασφάλισης, σήμερα

Πάνω οι τιμές οχημάτων, κάτω τα ασφάλιστρα

Αποζημιώσεις οχημάτων: Από 342 εκατ. ευρώ έφτασαν τα 604 εκατ. ευρώ σε μία 10ετία

Ημερίδα στο EEA στις 10/11: Ο Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Δύο νέα μέλη στη Διαχειριστική Επιτροπή του ΕΚ

108.781 ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα








