Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Παρουσίαση του βιβλίου “Από ποιον δρόμο έρχεται η ανάπτυξη: Who Clusters”


To βιβλίο “Από ποιον δρόμο έρχεται η ανάπτυξη: Who Clusters” των Δρ. Μ. Καθαράκη και Καθηγ.-Ακαδημαϊκού Κ. Ζοπουνίδη παρουσιάζει σήμερα το βράδυ  ο Επικ. Καθηγητής Χρήστος Λεμονάκης.

Όπως αναφέρεται στην παρουσάιση το βιβλίο είναι “μια νέα και αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση βιβλίου που αφορά σε ένα νέο και πολλά υποσχόμενο αντικείμενο επιχειρηματικού σχεδιασμού και ανάπτυξης. Αυτό είναι η λειτουργία των συστάδων επιχειρήσεων ή αλλιώς clusters.

Δρ. Μ. Καθαράκης

Η περιοχή δράσης ενός cluster δεν είναι γόνιμη για την επιχειρηματική αλλαγή που τελείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας αλλά επιπλέον τη δημιουργεί και απολαμβάνει κέρδος από αυτήν όπως περιγράφεται στο βιβλίο που παρουσιάζεται σήμερα. Με άλλα λόγια σημαίνει πως έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για διαρκή διαφοροποίηση και βιώσιμη ανάπτυξη τόσο περιφερειακά όσο και επί συνόλω στο πλαίσιο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Το βιβλίο ξεκινάει προσδιορίζοντας την ανάπτυξη και τα χαρακτηριστικά αυτής μέσα από τις βασικές οικονομικές θεωρήσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία, κυρίως δε τους παράγοντες που προσδιορίζουν την περιφερειακή ανάπτυξη και τη στρατηγική της καινοτόμου ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών.

Διενεργείται συστηματική περιγραφή των συστατικών της ανάπτυξης μέσω της καινοτομικότητας των περιφερειακών δομών, με αναφορά στις βασικότερες σχολές οικονομικής θεώρησης και ανταγωνιστικότητας.

Εν συνεχεία περιγράφεται η σύγχρονη πραγματικότητα μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης και των αναγκών για συσπείρωση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, με ανάδειξη των κυριότερων προβλημάτων που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης”.

Δείτε εδώ όλη την παρουσίαση


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − seventeen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Παρουσίαση του βιβλίου "Από ποιον δρόμο έρχεται η ανάπτυξη: Who Clusters"! https://www.insurancedaily.gr/parousiasi-tou-vivliou-apo-pion-dromo-erchete-anaptyxi-clusters/