
Μικρό ψαλίδισμα των ρυθμών ανάπτυξής της κατά το 2021 εμφάνισε η ασφαλιστική αγορά, συγκρίνοντας τις επιδόσεις της σε τρέχουσες και σταθερές τιμές.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κατά το 2021 ο ρυθμός αύξησης του συνόλου της παραγωγής του κλάδου μειώνεται στο 8% σε σταθερές τιμές, από 9,3% σε τρέχουσες όπως υπολογίστηκε βάσει των παραγωγικών δεδομένων των ιδίων των εταιρειών.
Στις ασφαλίσεις Ζωής η επίδοση μειώθηκε αντίστοιχα στο 12,4% από 13,8% στα 2,37 δισ. ευρώ και στις ασφάλισης Ζημιών στο 3,9% από 5,2% στα 2,4 δισ. ευρώ.
Το ζητούμενο, τώρα, για τον κλάδο είναι η εξέλιξη που θα έχουν τα μεγέθη του αποπληθωρισμένα κατά την περσινή χρήση. Και αυτό διότι, ενώ το 2021 ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 1,2%, το 2022 ο Δείκτης ξεπερνά το +9,5% και αυτό όταν ο ρυθμός ανάπτυξης των εργασιών του κλάδου, με βάση τα στοιχεία ενδεκαμήνου περιορίζεται στο 3,4%.
Δεν αποκλείεται δηλαδή σε σταθερές τιμές η εξέλιξη της παραγωγής σε σύνολο και κατά κλάδο να καταγράψει αρνητικές τιμές.
Σχόλια

Γ. Καντώρος: Στόχος το 1 δισ. ευρώ ασφάλιστρα & παρουσία σε 10 χώρες
Έκλεισε το deal για το Ιασώ
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
ΤΝ, θέματα υγείας & εταιρικές ενημερώσεις στα πιο αποτελεσματικά δολώματα phishing στον χώρο εργασίας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εισήγηση για την είσοδο του Ν. Μακρόπουλου στο ΔΣ της CrediaBank

H Ευρώπη θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή της CrediaBank κατά 8%

Στο τέλος Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η συγχώνευση Credia Bank - Ευρώπη

5 γυναίκες σε νευραλγικές θέσεις μιλούν για τη μητρότητα και την καριέρα

Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»

Στα 30 εκατ. ευρώ οι οικονομικές απώλειες από το BLUE CARRIER 2

Εθνική Ασφαλιστική: Χρυσή Διάκριση EcoVadis

















