Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εγκύκλιος: Ποια είναι τα Ρυθμιστικά Τεχνικά Πρότυπα των PRIIPs


writingΤα Ρυθμιστικά Τεχνικά Πρότυπα (Regulatory Technical Standards-RTS) για τα Έγγραφα Βασικών Πληροφοριών που αφορούν στα επενδυτικά προϊόντα που απευθύνονται σε ιδιώτες επενδυτές συμπεριλαμβανομένων σε αυτά και των επενδυτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων (Packaged Retail Products and Insurance based Investment Products-PRIΙPs)  υιοθέτησε και δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από την 31η Δεκεμβρίου ο κανονισμός τίθεται σε εφαρμογή, καθώς δεν προϋποθέτει εθνική πράξη ενσωμάτωσης αλλά κοινοτικό νομοθετικό κείμενο άμεσα εφαρμοστέο στα κράτη μέλη. Σε ενημερωτική εγκύκλιό της η ΕΑΕΕ παραθέτει τα Ρυθμιστικά Τεχνικά Πρότυπα καθώς και το παράρτημα με το Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών και αναφέρει:

Τα Ρυθμιστικά Τεχνικά Πρότυπα εξειδικεύουν την παρουσίαση, το περιεχόμενο και τη διαδικασία αναθεώρησης των Εγγράφων Βασικών Πληροφοριών καθώς και τις προϋποθέσεις για τη συμμόρφωση των εταιριών όσον αφορά στην παροχή των εγγράφων αυτών στους καταναλωτές. Η περίοδος ελέγχου των Ρυθμιστικών Τεχνικών Προτύπων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο είναι δύο μήνες, ή μετά από αίτησή τους μπορεί να παραταθεί κατά ένα μήνα επιπλέον, για την πλήρη υιοθέτηση ή απόρριψη αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία εφαρμογής του Κανονισμού είναι η 31 Δεκεμβρίου 2016 και δεν προϋποθέτει εθνική πράξη ενσωμάτωσης καθώς αποτελεί κοινοτικό νομοθετικό κείμενο άμεσα εφαρμοστέο στα κράτη μέλη.

Στους ακόλουθους συνδέσμους θα F:\CEA Documents\2016\NEWS FLASH\20160630-delegated_regulation_en.pdf

F:\CEA Documents\2016\NEWS FLASH\FLASH-16-056_ annex-delegated_regulation-annex_en.pdf


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + twelve =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εγκύκλιος: Ποια είναι τα Ρυθμιστικά Τεχνικά Πρότυπα των PRIIPs! https://www.insurancedaily.gr/pia-ine-ta-rythmistika-technika-protypa-ton-priips/