Κοινωνική Ασφάλιση

Ποιες εκκαθαρίσεις εισφορών εκκρεμούν για τους επαγγελματίες

nomoney,businessman

Κάθε άλλο παρά θα… ηρεμήσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τα εκκαθαριστικά του ΕΦΚΑ το επόμενο τρίμηνο-τετράμηνο. Και αυτό γιατί εκκρεμούν απανωτές εκκαθαρίσεις εισφορών μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2018-αρχές Γενάρη 2019.

Πρώτα απ’ όλα αυτόν το μήνα θα «τρέξει» η εκκαθάριση των εισφορών του 2017 για τα μπλοκάκια και τους παράλληλα απασχολούμενους .

Το αργότερο έως τον επόμενο μήνα, πρέπει να προχωρήσει ο επανϋπολογισμός των εισφορών όλων των ελευθέρων επαγγελματιών για το 2018 με βάση του εισόδημα που δήλωσαν το 2017. Υπενθυμίζεται πως έως τώρα οι εισφορές υπολογίζονταν με βάση το εισόδημα του 2016.

Αμέσως, μετά, δηλαδή έως τον Δεκέμβριο, πρέπει να καταλογισθούν οι εισφορές για τους αμειβόμενους με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης. Σύμφωνα με ορισμένα σενάρια, οι εισφορές για την κύρια ασφάλιση θα ανέλθουν γι΄ αυτούς στο 13,3% (όπως και για τους επαγγελματίες με πάνω από 7032 ευρώ εισόδημα).

Στις αρχές του 2019, επίσης οι εισφορές όλων των αυτοαπασχολούμενων θα προκύψουν, χωρίς την έκπτωση 15% που ίσχυε φέτος στη βάση υπολογισμού τους.

Εξάλλου, την ίδια περίοδο, θα πρέπει να καταλογισθούν οι εισφορές επικουρικού-εφάπαξ, τόσο αναδρομικά για το 2017 -2018 (σε 36 δόσεις), όσο και για το έτος 2019…


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ποιες εκκαθαρίσεις εισφορών εκκρεμούν για τους επαγγελματίες! https://www.insurancedaily.gr/pies-ekkatharisis-isforon-ekkremoun-gia-tous-epangelmaties/