Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Πώς, πότε και γιατί θα κλείσει η «μαύρη τρύπα» του Επικουρικού


Του Πλάτωνα Τσούλου

Θεαματική μείωση συνεχίζουν να παρουσιάζουν οι εκκρεμείς ζημιές του Επικουρικού Κεφαλαίου. Ήδη το 2019 μειώθηκαν στα περίπου 320 εκατομμύρια € ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα επίπεδα των 200 εκατομμυρίων €.

Η προσπάθεια που κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια οι διοικήσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου προκειμένου να μειωθούν οι εκκρεμείς ζημιές ήταν σημαντική, καθώς και καλά οργανωμένη, γι’ αυτό και η «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του φορέα περιορίζεται πλέον στο περίπου 1/3 του ανοίγματος που υπήρχε προ του 2016 και ήταν της τάξης των 600 εκατομμυρίων €.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 το άνοιγμα του Επικουρικού ανερχόταν στα 544 εκατομμύρια €, το 2018 μειώθηκε στα 442 εκατομμύρια €, αν και στις υποχρεώσεις του φορέα προστέθηκαν 27, 5 εκατομμύρια € ζημιές από νέες ανάκλησης ασφαλιστικών εταιρειών, το 2019 το άνοιγμα μειώθηκε περαιτέρω στα 320 εκατομμύρια €, για να φτάσουμε στην φετινή χρήση οπότε αναμένεται και νέα μείωση στα περίπου 200 εκατομμύρια €.

Η ορθολογική και γρήγορη διαχείριση των υποχρεώσεων του Επικουρικού Κεφαλαίου επιτρέπει πλέον στην διοίκηση του να κάνει κάποιες πρώτες σκέψεις για χρηματοδότηση των υποχρεώσεων του, για την οποία αποφάσεις αναμένεται να λυθούν, είτε τέλος της τρέχουσας χρήσης, είτε αρχές του 2021.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 16 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πώς, πότε και γιατί θα κλείσει η «μαύρη τρύπα» του Επικουρικού! https://www.insurancedaily.gr/pos-pote-kai-giati-tha-kleisei-i-mayri/