Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πώς το Επικουρικό θα ψαλιδίσει 50% τα χρέη του


Με στόχο οι εκκρεμείς υποχρεώσεις να έχουν περιοριστεί κατά 50% σε βάθος τετραετίας πορεύεται το Επικουρικό Κεφάλαιο, διαχειριζόμενο έναν ογκωδέστατο φάκελο με χιλιάδες διεκδικούμενες αποζημιώσεις θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, που έχουν την κάλυψη ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ID, η διοίκηση του Επικουρικού έθεσε ως στόχο την ταχύτερη δυνατή μείωση του ανοίγματος που εμφανίζει στα οικονομικά του στοιχεία, ανοίγματος το οποίο υπολογίζεται στα 400 – 450 εκατ. ευρώ (31.12.17 οι ασφαλιστικές προβλέψεις ήταν 543 εκατ. ευρώ), ώστε εν συνεχεία να επαναφέρει στο προσκήνιο τη λύση της χρηματοδότησής του με την προοπτική της άμεσης και πλήρους εξυγίανσης του ισολογισμού του.

Όπως εξηγούν στο ID πηγές της αγοράς, στο βαθμό που το Επικουρικό μειώσει δραστικά το άνοιγμά του θα μπορέσει να διαπραγματευθεί από ισχυρότερη θέση ένα σενάριο δανειοδότησής του, που πριν από μερικούς μήνες είχε κριθεί ασύμφορο λόγω του υψηλού κόστους που θα συνάγονταν για το ίδιο.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν, δε, ότι μετά την πάροδο τριών – τεσσάρων ετών θα είναι καλύτερο και το κλίμα στην τραπεζική αγορά, αφού εκτιμάται ότι θα έχουν μειωθεί θεαματικά και τα επιτόκια δανεισμού, στο βαθμό βέβαια που η χώρα δεν θα περιέλθει σε κάποια νέα οικονομική περιπέτεια. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να πέσει, τότε, στο τραπέζι και η πρόταση της έκδοσης ενός δομημένου ομολόγου (stracture bone), το οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει η ίδια η ασφαλιστική αγορά, έχοντας όμως απέναντί της ένα σαφώς πιο ισχυρό, οικονομικά, Επικουρικό Κεφάλαιο, πλήρως νοικοκυρεμένο ως προς τις υποχρεώσεις του και με διασφαλισμένη τη φερεγγυότητά του, με ισχυρότερες δομές και με αποδοτικότερη οργάνωση.

Προκειμένου λοιπόν ο φορέας να επιτύχει το στόχο του, έχει όπως έγραψε προ μηνών το ID, αναμόρφωσε τις υπηρεσίες του, τις οποίες ενίσχυσε με νέους συνεργάτες ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες αποζημιώσεων, τις οποίες σε αυτή τη φάση χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 6 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πώς το Επικουρικό θα ψαλιδίσει 50% τα χρέη του! https://www.insurancedaily.gr/pos-to-epikoyriko-tha-psalidisei-50-ta-chre/