Cyber Insurance Ειδήσεις & Νέα

Πόσο κοστίζει η ασφάλιση για τους Ολυμπιακούς στη Ν. Κορέα


Μετ’ εμποδίων θα ξεκινήσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Νότιας Κορέας με τη διοργανώτρια χώρα αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρείες που βρίσκονται πίσω από το εν λόγω εγχείρημα να ανησυχούν για πολλά μέτωπα.

Οι Αγώνες διεξάγονται περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο από ένα από τα πιο οχυρωμένα στρατιωτικά σύνορα του κόσμου, σε μια χώρα υποδοχής που βρίσκεται σε πόλεμο με την γείτονά χώρα της και με ομάδες που περιλαμβάνουν δύο έθνη – τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Κορέα – οι οποίες έχουν ανταλλάξει πυρηνικές απειλές.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες μεταξύ των Ολυμπιακών διοργανωτών και των χορηγών ότι οι Αγώνες, στο χιονοδρομικό κέντρο του Pyeongchang, θα μπορούσαν να γίνουν στόχος hackers. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) καλύπτει μέσω ασφάλισης περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια σε κάθε Αγώνα, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων, που είναι περίπου 1 δις δολαρίων.

Το συμβόλαιο θα αποζημιώσει για κήρυξη πολέμου, πράξεις πολέμου ή πόλεμο. Ένας εκπρόσωπος της ΔΟΕ δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας.

“Έχουμε ενημερωθεί ότι η θέση της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας όσον αφορά την ασφάλεια στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Pyeongchang δεν έχει αλλάξει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η ΔΟΕ αρνήθηκε να αποκαλύψει το ασφάλιστρο που κατέβαλε για την Pyeongchang, αλλά οι ασφαλιστικές δήλωσαν ότι είναι πιθανό να είναι περίπου 2-3% της συνολικής κάλυψης. Στην κάλυψη περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων, το ασφάλιστρο θα ισοδυναμούσε με κόστος περίπου 16-24 εκατομμύρια δολ. Ένας ασφαλιστής δήλωσε ότι αυτό θα ήταν σχετικά υψηλό και θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τους μεγαλύτερους κινδύνους ασφάλειας γύρω από το γεγονός του Pyeongchang.

Η ΔΟΕ αρνήθηκε να αποκαλύψει το ασφάλιστρο που κατέβαλε για την Pyeongchang, αλλά οι ασφαλιστικές δήλωσαν ότι είναι πιθανό να είναι περίπου 2-3% της συνολικής κάλυψης. Στην κάλυψη περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων, το ασφάλιστρο θα ισοδυναμούσε με κόστος περίπου 16-24 εκατομμύρια δολ.

Κατά τους καλοκαιρινούς αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, όταν οι ανησυχίες επικεντρώθηκαν σε ένα ξέσπασμα του ιού Zika και στο Λονδίνο το 2012, η ​​ΔΟΕ πλήρωσε ασφάλιστρα ύψους περίπου 13 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο Πεκίνο το 2008, κατέβαλε πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια κάλυψη. “Εάν δεν είχατε τη Βόρεια Κορέα, θα υπήρχαν πολύ λίγα για να συζητήσουμε”, δήλωσε ο Duncan Fraser, ανώτερος συνεργάτης της εταιρείας JLT Sport Media και Entertainment. “Εάν υπάρχει ένας πόλεμος που εμπλέκει μία από τις πέντε μεγάλες δυνάμεις, είναι απίθανο να καλύπτεται από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αλλά αν συμβεί απλά ένας πόλεμος μεταξύ Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας, χωρίς καμία συμμετοχή των ΗΠΑ ή Την Κίνα ή τη Ρωσία, ίσως να έχετε καλύψεις εκεί “, δήλωσε ο Fraser. Καθώς οι διοργανωτές προετοιμάζονται για την σημερινή τελετή έναρξης, οι πολιτικές εντάσεις γύρω από την εκδήλωση είναι εμφανείς, παρά τις προσπάθειες της Νοτίου Κορέας Προέδρου Moon Jae-in να χρησιμοποιήσει τους Αγώνες ως έναν τρόπο να επανενταχθεί στον Βορρά. Μια ομάδα από τη Βόρεια Κορέα παίρνει μέρος στους αγώνες και δύο από τους ανώτερους αξιωματούχους του απομονωμένου έθνους, συμπεριλαμβανομένης της νεότερης αδερφής του Kim Jong Un, θα είναι μεταξύ των VIP προσκεκλημένων για το άνοιγμα. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence θα είναι επίσης εκεί.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, ο οποίος συναντήθηκε με τον Pence την Τετάρτη και συμφώνησε ότι δεν θα “δεχτεί” ποτέ μια πυρηνικά οπλισμένη Βόρεια Κορέα, είναι επίσης μεταξύ περίπου 20 αρχηγών κρατών και κορυφαίων πολιτικών ηγετών που θα παρευρεθούν στους Αγώνες. Οι χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και οι ξενοδόχοι, οι έμποροι, οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και οι ταξιδιωτικές εταιρείες αγοράζουν επίσης συνήθως ασφάλιση. Ο Όμιλος Swatch της Ελβετίας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Omega, ο επίσημος χρονομέτρης των Αγώνων, δήλωσε ότι έχει συνάψει “διάφορα ασφαλιστικά συμβόλαια”.

Η Discovery Communications, η οποία κατέχει τον ευρωπαϊκό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Eurosport και είναι τηλεοπτικός φορέας για πρώτη φορά, είναι ασφαλισμένος κατά των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο Dave Schafer, ανώτερος αντιπρόεδρος για τις επιχειρήσεις Ολυμπιακών Αγώνων στην επιχείρηση. “Έχουμε λάβει πολλά μέτρα σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο”, είπε. “Νιώθουμε πολύ ασφαλείς”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πόσο κοστίζει η ασφάλιση για τους Ολυμπιακούς στη Ν. Κορέα! https://www.insurancedaily.gr/poso-kostizi-asfalisi-gia-tous-olybiakous-sti-n-korea/