Κοινωνική Ασφάλιση

Πού έχει κολλήσει η ρύθμιση των 120 δόσεων

δόσεις,money,ευρώ

Ενώ η δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη επιχειρηματικών προς τις τράπεζες, την εφορία, τα ταμεία κ.λπ. άνω των 20.000 ευρώ ισχύει από 3 Αυγούστου, η δυνατότητα αυτόνομης ρύθμισης των χρεών μόνο προς τα ταμεία έχει κολλήσει.

Εκκρεμεί Απόφαση του Υπ. Εργασίας επ’ αυτού, η οποία δεν εκδίδεται, δεδομένου ότι το Υπουργείο αυτό, μαζί με το ΥΠΟΙΚ διαφωνούν για κριτήρια τα οποία πρέπει να έχει αυτή η ρύθμιση, δεδομένου ότι αυτά πρέπει να είναι ενιαία τόσο για τα χρέη προς τα ταμεία, όσο και για τα χρέη προς την εφορία.

Τρία είναι τα πεδία της διαφωνίας:

  1. Το αν θα λαμβάνει υπόψη και η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη για το ύψος και το πλήθος των δόσεων εξόφλησης των οφειλών του. Η μία πλευρά υποστηρίζει να απαλειφθεί αυτός ο παράγοντας, ενώ ο άλλος το αντίθετο.
  2. Το ποσοστό του εισοδήματος του οφειλέτη το οποίο θα χρησιμοποιείται για την καταβολή της δόσης κάθε μήνα. Μία μερίδα υποστηρίζει ότι το 20% του συνολικού εισοδήματος μαζί και των τραπεζικών καταθέσεων πρέπει να πηγαίνει για την πληρωμή των οφειλών προς το δημόσιο, ενώ άλλη μέχρι και το 30%.
  3. Το ποσοστό του κουρέματος των προσαυξήσεων και των προστίμων. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως πρέπει να υπάρξει κούρεμα 85% ανεξάρτητα από το πλήθος των δόσεων, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως όσες λιγότερες είναι οι δόσεις τόσο μεγαλύτερο να είναι το κούρεμα των προστίμων -προσαυξήσεων με οροφή το 85%.

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πού έχει κολλήσει η ρύθμιση των 120 δόσεων! https://www.insurancedaily.gr/pou-echi-kollisi-rythmisi-ton-120-doseon/