Ασπίς Πρόνοια - Commercial Value

Πριν την 31η Δεκεμβρίου 2024 θα πρέπει να κλείσει η υπόθεση “Ασπίς”

Photo by Andrey Grushnikov from Pexels

Για μετά τις εθνικές εκλογές φαίνεται να μεταφέρεται το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ για την κάλυψη των ασφαλισμένων στον πάλαι ποτέ ισχυρό όμιλο
Ασπίς Πρόνοια. Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα ο σύλλογος καταβάλλει προσπάθεια μήπως πετύχει πριν τις εκλογές συμφωνία για την ταχύτερη επίλυση του ζητήματος. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι λύση στο θέμα θα δώσει η επόμενη κυβέρνηση.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Αυτό που τώρα αναμένεται είναι το πότε θα οριστεί κοινή συνάντηση με εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση και ειδικότερα του ΥΠΟΙΚ, της ΤτΕ, του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, του εκκαθαριστή και του Συλλόγου. Ο σύλλογος επιδιώκει την ταχύτερη δυνατή ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής καθώς και τη δανειοδότησή του έως 200 εκατ. ευρώ με την έκδοση και παράδοση αντί μετρητών ομολόγων αντίστοιχης αξίας. Πρόκειται για δάνειο που προβλέπεται από το νόμο, ο οποίος ορίζει ότι το δημόσιο απο την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης αποκτά αυτοδίκαια ενέχυρο επί των 2/3 συνολικών εσόδων του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, που προέρχονται από τις εισφορές των ασφαλιστικών.

Πάντως, η εν λόγω υπόθεση πάει από αναβολή σε αναβολή σε πολιτικό επίπεδο, ενώ καθυστερεί λόγω και των δικαστικών εκκρεμοτήτων που τραβούν σε χρόνο, ωστόσο σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το πως θα τρέξει τις διαδικασίες ο εκκαθαριστής, ο φάκελος Ασπίς θα πρέπει να κλείσει το αργότερο έως 31.12.2014, καθότι όπως αναφέρει ο νόμος όσα συμβόλαια έχουν ημερομηνία λήξης μετά το τέλος του 2024 θεωρείται ότι λήγουν στην εκπνοή του 2024.

Σημειώνεται ότι το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής κατά το χρόνο λήξης του αρχικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου ικανοποιεί ατόκως τον ασφαλισμένο κατά ποσοστό. Ο νόμος ορίζει επίσης ότι η απαίτηση υπολογίζεται όπως είχε διαμορφωθεί κατά την ημέρα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρείας και το Εγγυητικό Κεφάλαιο δύναται να ικανοποιεί αιτήσεις πρόωρης εξόφλησης, μετά από συμβιβαστική μείωση της αίτησης του ενδιαφερόμενου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + 18 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πριν την 31η Δεκεμβρίου 2024 θα πρέπει να κλείσει η υπόθεση “Ασπίς”! https://www.insurancedaily.gr/prin-tin-31i-dekemvrioy-2024-tha-prepei-na-kle/