Ασφάλιση Κατοικίας Ειδήσεις & Νέα

Πρώτη στην ασφάλιση κατοικίας η Μακεδονία, τελευταίο το Ηράκλειο της Κρήτης


athens-from-aboveΣε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο καθηγητής και Πρόεδρος του ΕΙΑΣ Μιλτιάδης Νεκτάριος έπειτα από την παρουσίαση στοιχείων πανεπιστημιακής μελέτης με στοιχεία του 2013 που έγινε στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του 18ου Συνεδρίου της Ύδρας με θέμα τις Φυσικές Καταστροφές.

Ο Καθηγητής παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας μίλησε για 7,5 εκατ. κατοικίες στην Ελλάδα εκ των οποίων μόνο οι 982.000 είναι ασφαλισμένες δηλαδή το 13%. Αυτές κατά κύριο λόγο βρίσκονται στις περιοχές του Πειραιά, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με την περιφέρεια Μακεδονίας να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ασφαλισιμότητα από όλες τις άλλες περιοχές. Αντιθέτως αποθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία για την 5η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, το Ηράκλειο της Κρήτης το οποίο κατατάσσεται τελευταίο στο χάρτη μαζί με την Εύβοια καθώς και με ολόκληρο το νομό της Θεσσαλίας.

Ο κ. Νεκτάριος ολοκλήρωσε την παρουσίασή του πάνω στο θέμα καταλήγοντας ότι ο μοναδικός τρόπος να αυξηθεί η ασφαλισιμότητα των κατοικιών στην Ελλάδα είναι η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μέσα από την υλοποίηση ενός συστήματος ονόματι premium pool. Το συγκεκριμένο σύστημα σύμφωνα με τον Καθηγητή θα μπορέσει να αξιοποιηθεί σωστά να αυξήσει -σε βάθος χρόνου- τη διεισδυτικότητα στο 25% ακόμα και στο 50% αυξάνοντας παράλληλα τα ασφαλισμένα σπίτια έναντι σεισμού από 982.000 που είναι σήμερα μέχρι και στα 3.752.000.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − seven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πρώτη στην ασφάλιση κατοικίας η Μακεδονία, τελευταίο το Ηράκλειο της Κρήτης! https://www.insurancedaily.gr/proti-stin-asfalia-katikias-i-makedonia-teleftea-to-irakleio-tis-kritis/