Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Πτώση ασφαλίστρων βλέπει η ΕΛΣΤΑΤ στα οχήματα


Πτώση στα ασφάλιστρα οχημάτων κατέγραψε για έναν ακόμη μήνα η Ελληνική Στατιστική Αρχή,αποτυπώνοντας μια διαφορετική εικόνα για τα τιμολόγια της αγοράς σε σχέση με αυτή που παρουσιάζουν τα στελέχη του κλάδου, που θεωρούν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν δειλά – δειλά τις πρώτες ανατιμήσεις.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε για το μήνα Μάιο μείωση ασφαλίστρων κατά 0,6% σε σχέση με το Μάιο του 2017, με μία επίπτωση 0,01 στο γενικό δείκτη.

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς σχολιάζοντας την ανωτέρω μέτρηση δήλωσαν στο ID ότι, η ΕΛΣΤΑΤ έχει έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο μετρά τις μεταβολές στα ασφάλιστρα, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να μην εντοπίζει μεταβολές που επέρχονται στα ασφάλιστρα από τη διευρυμένη πλέον εφαρμογή των πολυμετρικών συστημάτων καθορισμού των τιμολογίων για την ασφάλιση της Αστικής Ευθύνης Οχημάτων.

Οι ίδιοι παράγοντες δέχονται, βέβαια, ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν και περιπτώσεις ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες επιμένουν σε οριακές μειώσεις ασφαλίστρων, οι οποίες σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν ανάλογα τις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πτώση ασφαλίστρων βλέπει η ΕΛΣΤΑΤ στα οχήματα! https://www.insurancedaily.gr/ptosi-asfalistron-vlepi-elstat-sta-ochimata/