Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ρέθυμνο: Οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ Ασφαλιστή και Ασφαλισμένου είναι απαραίτητες


dsc_1190

Το κεντρικό γραφείο της Ιντερσαλόνικα στο Ρέθυμνο

Συνεχίζοντας τη σκιαγράφηση της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό Ρεθύμνου – στο πλαίσιο του Ρεπορτάζ «Επαρχία Αγάπη μου» – επικοινωνήσαμε με την Υπεύθυνη γραφείου της Ιντερσαλόνικα στο Νομό, Σοφία Μαυρογιαννάκη, και της ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα της Εταιρείας στο Νομό αλλά και για την εικόνα της αγοράς σήμερα.

Συνέντευξη στην Σοφία Μαυρογιαννάκη, Υπεύθυνη Γραφείου Ιντερσαλόνικα, Ρέθυμνο

Αγαπητή κ. Μαυρογιαννάκη, τι εικόνα έχετε για τον κλάδο αυτοκινήτου στο Νομό σας; 

Είναι ο κλάδος που επιζητούν όλες πλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο, πράγμα το οποίο δεν συνέβαινε στο παρελθόν γιατί τον θεωρούσαν ζημιογόνο. Όσον αφορά τους ασφαλισμένους, η ασφάλιση οχημάτων είναι κάτι το οποίο τους επιβάλλεται από το νόμο. Τα πρόστιμα είναι μεγάλα. Ασφαλίζονται λόγω επιβολής του νόμου αλλά ψάχνουν το φθηνότερο χωρίς να εξετάζουν τις παροχές, με αποτέλεσμα μεγάλο μερίδιο της αγοράς να περνά πλέον στις ΕΠΥ και στις ασφαλιστικές που δραστηριοποιούνται μέσω ίντερνετ.

Υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα; Είναι πολλά; Κυρίως στην πόλη ή στα χωριά;

Σίγουρα υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα αρκετά, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πολλές οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν όλοι σήμερα και αποφασίζουν να μειώσουν μερίδιο εξόδων τους αφήνοντας ανασφάλιστα τα οχήματά τους. Στο Νομό μας σχεδόν όλες οι οικογένειες έχουν πάνω από δύο οχήματα, αποφασίζουν να ασφαλίσουν το ένα και αφήνουν ανασφάλιστα τα υπόλοιπα. Κυρίως στα χωριά παρατηρείται το μεγαλύτερο πλήθος ανασφάλιστων οχημάτων και όχι στην πόλη που οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι συνεχείς.

Στις Γενικές Ασφαλίσεις ποια ασφάλεια είναι περισσότερο δημοφιλής; Είναι η αστική ευθύνη ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων; Οι ασφάλειες κατοικίας ή οι επαγγελματικές αστικές ευθύνες; Με την υποχρεωτική ασφάλιση των κυνηγών τι εικόνα έχετε;

Η αστική ευθύνη ενοικιαζομένων δωματίων και ξενοδοχείων είναι η πιο δημοφιλής, είμαστε  τουριστικό νησί και υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ακολουθεί η ασφάλιση κατοικίας όχι όμως από ασφαλιστική συνείδηση αλλά λόγω των ενυπόθηκων δανείων, όπου τους υποχρεώνει η τράπεζα να ασφαλιστούν. Η ασφάλιση των κυνηγών είναι ένας εξειδικευμένος ασφαλιστικός κίνδυνος, ο οποίος γίνεται κυρίως μέσω των κυνηγητικών συλλόγων και ομοσπονδιών ανά περιοχή.

dsc_1188

Στο Νομό σας γνωρίζετε πόσοι είναι οι ενεργοί κωδικοί Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο επιμελητήριο; Οι μαύροι κωδικοί είναι πολλοί; Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ στην πόλη σας περιστατικά μαϊμού ασφαλιστών;

Στην πόλη μας είναι ενεργοί γύρω στους 100 κωδικούς Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο επιμελητήριο, οι μαύροι  κωδικοί  “δυστυχώς” (κατά την δική μου άποψη) είναι αρκετοί. Όσον αφορά τα κρούσματα των μαϊμού ασφαλιστών ευτυχώς δεν έχουμε τέτοια περιστατικά στην πόλη μας μέχρι σήμερα.

Ασφαλιστική συνείδηση στο Νομό υπάρχει; 

Δυστυχώς δεν υπάρχει, παρόλο που καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες για να καταλάβουν όλοι, πόσο σημαντική είναι η ασφάλιση όλων των αναγκών του κάθε πολίτη κατά περίπτωση.
 
Σχέσεις με τους πελάτες σας. Είναι προσωπική η σχέση που έχετε μαζί τους; Έχουν επηρεαστεί από τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων; 

Η σχέση με τους πελάτες ναι, είναι προσωπική σχεδόν με όλους, είναι πολλοί λίγοι εκείνοι με τους οποίους δεν έχω προσωπικές σχέσεις. Για την ιδιοσυγκρασία του Νομού είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες σου. Η καλή επικοινωνία και η εμπιστοσύνη βοηθούν πολύ στο να διατηρείς το πελατολόγιο, παρόλο που είναι δύσκολο στις μέρες μας, λόγω μεγάλου ανταγωνισμού. Ως ένα σημείο έχουν επηρεαστεί οι πελάτες μας από τα εναλλακτικά δίκτυα, όμως εδώ έρχεται η εμπιστοσύνη και η καλή σχέση που μας βοηθάει. Εξάλλου όταν γίνει κάποια ζημία, ξέρουν ότι θα βρουν άμεση προσωπική εξυπηρέτηση και όχι το κλειστό ταμείο ενός σούπερ μάρκετ, μιας τράπεζας ή ενός απρόσωπου τηλεφωνικού κέντρου.

ΕΠΥ. Υπάρχει δραστηριότητα ΕΠΥ στο Νομό σας; Λειτουργούν ανταγωνιστικά; Τι άποψη έχετε; 

Ναι, έχουμε ΕΠΥ που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας και ναι λειτουργούν ανταγωνιστικά. Όμως εγώ είμαι της άποψης ότι ο ανταγωνισμός είναι καλός. Αυτός που έχει αξία και είναι σωστός μόνο κερδισμένος μπορεί να είναι.

Κλάδος Ζωής & Υγείας. Τι εικόνα έχετε; Το κρατικό νοσοκομείο σε τι κατάσταση βρίσκεται; Υπάρχει ιδιωτικό νοσηλευτήριο στο Νομό σας; Η ποιότητα των υπηρεσιών από τα διαγνωστικά κέντρα είναι ικανοποιητική; 

Πολύ βασικός κλάδος που δεν του δίνουν την ανάλογη σημασία εκτός και αν προκύψει σοβαρό ζήτημα υγείας, που τότε διαπιστώνουν πόσο σημαντικό είναι να έχεις ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη και όχι μόνο αυτή. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κάποια άσχημα γεγονότα από εταιρείες μεγάλες τότε στην ασφάλιση του κλάδου ζωής με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν χρήματα, να μην έχουν σωστή νοσοκομειακή κάλυψη και να μείνουν δυσαρεστημένοι. Τα τελευταία χρόνια που βλέπουν ότι δεν υπάρχει δημόσια υγεία έχουν αρχίσει να ψάχνουν και πάλι την ιδιωτική ασφάλιση όμως είναι πολύ επιφυλακτικοί, με μεγάλες απαιτήσεις σε πολύ χαμηλό κόστος. Το κρατικό νοσοκομείο έχει ανάγκη από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και αρκετών μηχανημάτων. Η ζήτησή του βέβαια είναι τεράστια, αλλά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πολύ σοβαρά περιστατικά και τα στέλνουν στους όμορους νομούς Ηράκλειο-Χανιά. Ιδιωτικό νοσηλευτήριο δεν υπάρχει στο Νομό, υπήρχε ένα και μοναδικό πριν πέντε χρόνια, ευελπιστούμε να αποκτήσουμε ξανά, το έχει ο Νομός ανάγκη. Στο Ρέθυμνο λειτουργούν τρία διαγνωστικά κέντρα, που οι υπηρεσίες τους είναι αρκετά ικανοποιητικές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − five =

To Top