Αστική Ευθύνη

Reuters: Η Γερμανία απαγορεύει τη γλυφοσάτη, την ουσία του Roundup


Η Γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του Reuters να απαγορεύσει την γλυφοσάτη λόγω των αγωγών που έχουν γίνει από καρκινοπαθείς. Η κίνηση της Γερμανίας που θα τεθεί σε ισχύ από τα τέλη του 2023 έρχεται λίγο μετά την απόφαση του κοινοβουλίου της Αυστρίας, που απαγόρευσε κάθε χρήση της εν λόγω ουσίας. Επίσης περίπου 20 δήμοι της Γαλλίας έχουν απαγορεύσει τη χρήση της στις περιοχές τους.

Η γλυφοσάτη χρησιμοποιείται για περισσότερα από 40 χρόνια από τους αγρότες και αποτελεί στην κατηγορία του το πιο δημοφιλές προϊόν σε Ευρώπη και Αμερική.

Η ουσία αναπτύχθηκε από την Monsanto στο προϊόν RoundUp και όντας πλέον εκτός πατέντας χρησιμοποιείται από δεκάδες φαρμακοβιομηχανίες όπως οι Dow Agroscience και η γερμανική BASF.

Η Bayer που αγόρασε την Monsanto πέρυσι αναφέρει ότι οι μελέτες και οι αρχές έχουν καταστήσει την ουσία σαν κατάλληλη για ανθρώπινη χρήση. Η εταιρεία πλέον αντιμετωπίζει χιλιάδες μηνύσεις ότι το προϊόν προκαλεί λέμφωμα Non Hodgkin’s


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Reuters: Η Γερμανία απαγορεύει τη γλυφοσάτη, την ουσία του Roundup! https://www.insurancedaily.gr/reuters-i-germania-apagoreyei-ti-glyfosati/