Κοινωνική Ασφάλιση

Με “ρήτρα” χρεών πάνω από 20.000 ευρώ η νέα ρύθμιση για τα ταμεία

depts

Πάνω από 20.000 ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορία, ταμεία, τράπεζες και δήμους πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας προκειμένου να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση ληξιπροθέσμων προς τα ταμεία με στόχο την εξόφλησή τους με μέχρι και 150 δόσεις. Συγκεκριμένα, ο νέος Νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δίδει μεν τη δυνατότητα διακανονισμού ληξιπροθέσμων οφειλών έως 20.000 ευρώ προς τα ταμεία με μέχρι και 150 δόσεις, αλλά με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα έχει ταυτόχρονα ληξιπρόθεσμα χρέη, τα οποία αθροιστικά θα ξεπερνάνε άνω των 20.000 ευρώ προς την εφορία, τις τράπεζες, τους δήμους και προς τα ταμεία.

Συνεπώς, δεν θα μπορεί τόσο εύκολα να υπαχθεί κάποιος στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση, όπως συνέβη για παράδειγμα με τη ρύθμιση των 100 δόσεων του 2015 ή όπως ακόμα συμβαίνει με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, η οποία ακόμα είναι ανοιχτή.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Με "ρήτρα" χρεών πάνω από 20.000 ευρώ η νέα ρύθμιση για τα ταμεία! https://www.insurancedaily.gr/ritra-chreon-pano-apo-20-000-evro-nea-rythmisi-gia-ta-tamia/