Κοινωνική Ασφάλιση

Ρήτρες χρέους, εισοδήματος και περιουσίας

χρέη

Μόνο εύκολο δεν θα είναι να ενταχθεί κάποιος οφειλέτης στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ταμεία.

Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται για τους επαγγελματίες ( με χρέη άνω των 20.000 ευρώ) στο νόμο του εξωδικαστικού μηχανισμού και θα ισχύσει από αρχές Αυγούστου, αλλά αφορά και τους αυταπασχολούμενους που δεν ενταχθούν στο σχετικό νόμο. Βασικός όρος για την ένταξη τους είναι να οφείλουν έως 20.000 ευρώ στα ταμεία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες για να μπορέσει να ρυθμίσει κανείς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος των οφειλών του, του εισοδήματος αλλά και της περιουσίας του. Συγκεκριμένα, όσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα και η περιουσία του, αλλά και όσο υψηλότερα είναι τα χρέη, τόσο περισσότερες θα είναι οι δόσεις με τις οποίες θα μπορέσει να εξοφλήσει τα χρέη του.

Έτσι, εκτιμάται από στελέχη της αγοράς, ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνδυάσει κάποιος οφειλέτης όλα τα κριτήρια για να εξοφλήσει τις οφειλές του με 120 δόσεις, δηλαδή δεν θα είναι εύκολο να έχει κανείς υψηλά χρέη, χαμηλά εισοδήματα, αλλά και μικρή περιουσία.

Μένει πάντως να δώσει το Υπουργείου Εργασίας συγκεκριμένες κλίμακες με βάση τις οποίες θα προκύπτουν οι δόσεις που αναλογούν σε κάθε οφειλέτη.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ρήτρες χρέους, εισοδήματος και περιουσίας! https://www.insurancedaily.gr/ritres-chreous-isodimatos-ke-periousias/