Κοινωνική Ασφάλιση

Σχέδιο κουρέματος τουλάχιστον 22% στα χρέη των επαγγελματιών

businessman in desert

Το κούρεμα των χρεών των ελεύθερων επαγγελματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά τουλάχιστον 22% εξετάζει η κυβέρνηση για το 2019.

Η μείωση των ληξιπροθέσμων ασφαλιστικών οφειλών των επαγγελματιών θα γίνει -σύμφωνα με τα έως τώρα σενάρια – μέσω του επαναϋπολογισμού των εισφορών προ του 2017 με βάση το νόμο Κατρούγκαλου.

Μάλιστα εξετάζεται οι εισφορές προ του 2017 να υπολογισθούν με βάση το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα (586 ευρώ/μήνα ή 7032 ευρώ ετησίως) και τον κατώτατο συντελεστή, δηλαδή το 13,3%.

Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές του 2017, οι εισφορές των επαγγελματιών υπολογίζονται με βάση το εισόδημά τους.

Ωστόσο, τα χρέη προ του 2017 παρέμειναν ως είχαν, υπολογισμένα -δηλαδή – με βάση το σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων.

Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες παρέμειναν φορτωμένοι με τεράστιους όγκους χρεών, εντελώς άδικων καθώς προέκυψαν με βάση ένα “αυθαίρετο” σύστημα το οποίο οδηγούσε σε αύξηση των εισφορών κάθε 2 χρόνια, η οποία ήταν άσχετη με το εισόδημα τους.

Η αδικία αυτή αποκαταστάθηκε εν μέρει το 2017. Ωστόσο, όχι για την περίοδο προ του 2017. Αυτό ενδεχομένως να γίνει από το 2019…


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σχέδιο κουρέματος τουλάχιστον 22% στα χρέη των επαγγελματιών! https://www.insurancedaily.gr/schedio-kourematos-toulachiston-22-sta-chrei-ton-epangelmation/