Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σε 18 χρόνια καταδικάστηκε ο επικεφαλής της ασφαλιστικής Anbang

latimes

Ο Wu Xiaohui, πρώην πρόεδρος της Anbang Insurance Group Co., καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης για απάτη και υπεξαίρεση κεφαλαίων, σύμφωνα με την επίσημη υπηρεσία ειδήσεων στην Κίνα, που ονομάζεται Xinhua.

Όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο της Σαγκάης ο Wu θα στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα για τέσσερα χρόνια, περίπου 10,5 δισεκατομμύρια γουάν (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) από τα περιουσιακά του στοιχεία θα κατασχεθούν και τυχόν παράνομα κέρδη θα κατασχεθούν επίσης.

Η Anbang κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση το 2014 με την αγορά του ξενοδοχείου της Waldorf Astoria της Νέας Υόρκης και συνέχισε να κάνει μεγάλες εξαγορές σε ολόκληρο τον κόσμο πριν μπει στο μικροσκόπιο των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών πέρυσι. Η κυβέρνηση πηρε τον έλεγχο της διοίκησης της Anbang τον Φεβρουάριο, έβαλε 60,8 δισεκατομμύρια γιουάν σε κεφάλαιο για να ενισχύσει τη φερεγγυότητά της τον Απρίλιο και αναζητησε νέους επενδυτές για τον ομίλο, που η αξία του ανέρχεται σε 2 τρις γιουάν.

Όπως αποδείχτηκε ο Wu πούλησε ασφαλιστικές υπηρεσίες που δεν είχαν εγκριθεί για να διογκώσει το κεφάλαιο της εταιρείας. Τα έσοδα από πωλήσεις τέτοιων βραχυπρόθεσμων προϊόντων υψηλής απόδοσης τροφοδότησαν επίσης την ραγδαία ανάπτυξη της Anbang τα τελευταία χρόνια και τις εξαγορές ασφαλιστικών και τραπεζών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 6 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σε 18 χρόνια καταδικάστηκε ο επικεφαλής της ασφαλιστικής Anbang! https://www.insurancedaily.gr/se-18-chronia-katadikastike-o-epikefalis-tis-asfalistikis-anbang/